zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
0
(0)

Dienstverlening Jeugdtandverzorging ondanks uitdagingen gegarandeerd

lees ook ...

President motivates young people at meeting of the SUYO foun...

President Chandrikapersad Santokhi motivated young people at the meeting of the Surinamese United Youth Organization (SUYO) foundation. The head of state addressed students and young people and mo...

Hoewel de stichting Jeugdtandverzorging voor uitdagingen staat blijft de dienstverlening naar de gemeenschap toe gegarandeerd. De directie had eerder aangegeven, dat de dienstverlening vanaf maandag niet zou zijn gegarandeerd. De tarieven zouden al achterhaald zijn. De laatste verhoging was in mei 2020 en gebaseerd op een koers van 7,52. De koers is meerdere malen aangepast en ligt nu boven de SRD 21 voor de US$.

Ook de Covid-19-pandemie heeft ertoe bijgedragen dat de prijzen voor de aanschaf van met name PPE’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) omhoog zijn gestuwd. Sandro Alberga, voorzitter van het stichtingsbestuur Jeugdtandverzorging (JTV), zegt dat donderdag de raad en de directie bij de Stichting Jeugdtandverzorging met spoed bijeen zijn geweest. De directe aanleiding hiervoor is de financiële situatie binnen dit bedrijf.

Tijdens het gesprek is naar voren gekomen dat de stichting momenteel door een uitdagende periode gaat. De directie heeft opnieuw een beroep gedaan op de raad om te komen tot een tariefaanpassing zoals eerder voorgesteld. Hierbij staat voorop dat de zorg voor de jeugd en de minder draagkrachtigen te allen tijden toegankelijk moet blijven.

Tijdens het overleg is benadrukt dat de dienstverlening voor de komende periode is gegarandeerd en wel volgens het normale werkschema. Het voorstel voor tariefaanpassing is momenteel in een vergevorderde fase voor goedkeuring bij de regering.

In goed overleg met het ministerie van Volksgezondheid wordt door de raad en de directie bij de Stichting Jeugdtandverzorging gewerkt aan een structurele oplossing waarbij de zorg ook op de lange termijn gegarandeerd blijft en waarbij de werkomstandigheden en de kwaliteit van de dienstverlening worden opgetrokken naar een hoger niveau.

De focus van JTV blijft op de doelgroep 0-18 jaar. Er wordt ook rekening gehouden met de minderdraagkrachtigen (BAZO-verzekerden) binnen de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienstverlening Jeugdtandverzorging ondanks uitdagingen gegarandeerd