zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Dienstverlening Bureau voor Burgerzaken Saramacca uitgebreid

lees ook ...

Minister Bronto Somomhardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) bracht vandaag samen met directeur Anastatia Kanapé-Pokie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een bezoek aan het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Saramacca – Leiding aan de Mr.P.Chandishawweg. De aanleiding  van het bezoek was de uitbreiding van de dienstverlening van dit bureau. Het BvB Saramacca Jarikaba was eerder al aangedaan.

Minister Somohardjo, legde het belang uit van het bezoek aan het bovengenoemd bureau. “Destijds kon je alleen bevolkingsregistratie doen, zoals het aanvragen van uittreksels en nationaliteitsverklaringen. Nu kunnen burgers ook burgerlijke stand (BS) zakendoen. Er zijn ruim 4000 personen daar ingeschreven. Burgers hoeven niet heen en weer af te reizen om hun zaken te doen, dat kan nu op één locatie. Het zijn een van de dingen die wij al vanaf het begin van mijn aantreden hebben gezegd. We gaan de dienstverlening uitbreiden en dit zijn de kleine stapjes, die gaan leiden tot grote veranderingen”, aldus de bewindsman.

CBB-directeur Poki zei het volgende over de uitbreiding. “Met de uitbreiding van de werkzaamheden op bureau Saramacca – Leiding hoeven burgers niet meer af te reizen naar Wanica – Leiding, maar binnen hun eigen resort al hun zaken regelen. We spreken nu van een volwaardig bureau”, aldus Kanapé-Pokie.

In 2021 wil de directeur werken aan processenverbetering. “We gaan de werkprocessen moeten evalueren en kijken waar we verbeteringen kunnen aanbrengen. Soms zijn het bepaalde processen die het werk stagneren. ”De directeur is zich ervan bewust, dat als we bepaalde zaken vlotter willen laten verlopen, er een wetswijziging zal moeten plaatsvinden. Ze gaf aan, dat bij BvB Saramacca – Leiding de akte nog steeds handmatig wordt verwerkt. CBB werkt ernaar toe om ook dit deel te digitaliseren. Verder zal klantvriendelijkheid bij de BvB’s serieus worden aangepakt en verbetering van het imago van CBB.

Christine Amatkarijo-Somowirjo, hoofd van het bureau Saramacca – Leiding, was ingenomen met het bezoek van de Biza-minister en CBB-directeur en is verheugd omdat zij vanaf heden ook BS-diensten mogen verlenen aan de gemeenschap. BS-diensten houden onder andere in: aangifte van huwelijken, overlijden, erkenningen en echtscheidingen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienstverlening Bureau voor Burgerzaken Saramacca uitgebreid