donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

Diensten waarover er GEEN BTW wordt geheven

lees ook ...

Pastor aangehouden wegens oplichting

Pastor B.S. die leden aanzette om geld in te zamelen in naam van de Kennedy Stichting is aangehouden.  Het geld werd onder andere ingezameld middels kleurkaarten en twee grote spaarpotten. De Stichtin...

De Belastingdienst maakt de diensten bekend, waarover er geen BTW wordt berekend. Hieronder volgen ze:

de verhuur gedurende minstens 03 maanden van onroerende goederen, welke zijn ingericht, bestemd en door de huurder worden gebruikt voor permanente bewoning,
ziektekostenverzekering, uitvaartdiensten, de opvang van kinderen in kinderopvang, de zorg van ouderen, hulpbehoevenden en bejaardentehuizen, zieken- en gewondenvervoer.

Verder, de handeling, bemiddeling daaronder begrepen betreffende deviezen, bankbiljetten en munten, welke in enig land de hoedanigheid van het wettig betaalmiddel bezitten, met uitzondering van bankbiljetten en munten, welke gewoonlijk niet als wettig betaalmiddel worden gebruikt of welke een verzamelwaarde hebben.

Ook de binnenlandse leveringen van goederen en het verrichten van diensten aan:    contractors en subcontractors ingevolge de Petroleumwet 1990, staatsondernemingen ingevolge de Petroleumwet 1990, goudwinningsbedrijven ingevolge overeenkomst met de status van wet, de levering van motorgasoline en andere daarmee gelijkgestelde motorbrandstoffen en dieselolie.

Daarnaast ook levering van goederen die in het kader van hun levering worden uitgevoerd, diensten bestaande uit het verrichten van internationaal goederen vervoer doormiddel van luchtvaartuigen en schepen, diensten die in Suriname worden verricht ter zake van uitgaande goederen, diensten bestaande uit outsourcing werkzaamheden die in Suriname worden verricht ten behoeve van een niet hier te lande woonachtige of gevestigde afnemer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiensten waarover er GEEN BTW wordt geheven