Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dienst Nationale Veiligheid vereerd met bezoek Surinaamse president

Geplaatst

op

Santokhi Bij Dnv

“Het is een unicum dat een president in deze setting een bezoek brengt aan het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), de veiligheidsdienst die ressorteert onder het kabinet van de president.” Het is de tweede keer dat een president sinds het bestaan van deze dienst in de jaren 60 een bezoek brengt aan deze veiligheidsdienst. Dit heeft DNV-directeur Daniella Veira, kenbaar gemaakt tijdens haar toespraak, bij het bezoek van president Chan Santokhi aan DNV.

De veiligheidstopper gaf aan dat het team van DNV vereerd is dat het staatshoofd hen op deze manier is gaan begroeten en zijn inzichten heeft gedeeld met de organisatie. Zij heeft verder haar personeel gecomplimenteerd voor de wijze waarop zij het werk verricht. Zij noemde vervolgens de professionaliteit en inzit van de manschappen. “Wij werken niet voor personen. Wij werken voor Suriname. Wij werken voor land en volk.”

Zij gaf aan dat president Santokhi ook erop mag rekenen dat de dienst het werk aankan en het werk kan en zal blijven voortzetten. Naast een rondleiding heeft de president ook presentaties gehad over onder andere de financiële positie, werkzaamheden, opleidingen en plannen van de organisatie. Het staatshoofd heeft bij zijn vertrek aangegeven dat hij bij aankomst een goed gevoel had en ook bij het vertrek.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Isdatzo
maandag 17 augustus 2020 09:14

Heel goed Shantoki,
Om even iets te laten zien dat je weliswaar niet met alles tegelijk bezig kan zijn maar wel je best doet om de mensen die vergeten worden ook een boekje te brengen.
Weer iets positiefs, en waar is het beest Bouterse eigenlijk ?

grada
maandag 24 augustus 2020 21:29

Zit Daniella Veira niet in voorarrest wegens mishandeling, poging tot ontvoering en laster van Rodney Cairo.
Cairo is een voormalig militair en lid van STREI.

Toen Cairo’s ontvoering mislukte beloofde Veira dat zij binnen korte tijd met een verklaring komt.
Zoals je kunt verwachten van een lakei van boef Bouterse het doofpotten begon direct. Wat een poppenkast dombo wijf. Incompetent stuk stront.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen