dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Dienst Dermatologie wordt versterkt door het Ministerie

lees ook ...

Surinaamse overheid herstructureert overheidscommunicatie vo...

In de afgelopen decennia heeft overheidscommunicatie in Suriname niet optimaal gefunctioneerd als beleidsinstrument, wat resulteerde in een kloof tussen burgers en de overheid. De huidige regering hee...

De dienst Dermatologie kreeg op Wereld Aidsdag, 01 december jongstleden, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directeur Rakesh Gajadhar Sukul op werkbezoek. De dienst Dermatologie is verantwoordelijk is voor de diagnostiek en behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen, lepra, leismaniasis, HIV (waaronder screening en counseling) en andere dermatologische aandoeningen.

De afdeling Dermatologie heeft tijdens dit werkbezoek een presentatie gehouden over de huidige stand van zaken binnen deze organisatie. Onder de huidige omstandigheden wordt er heel hard gewerkt om de vastgestelde doelen en taken naar behoren uit te oefenen. Dit viel gelijk op tijdens de presentatie. Ook is gebleken dat er de afgelopen 15 jaren geen investeringen zijn gedaan aan de fysieke huisvesting.

De uitdagingen waarmee de organisatie te kampen heeft zijn onder meer op het gebied van gebrekkige communicatie en IT-faciliteiten en op het medisch gebied zijn er uitdagingen voor met name het laboratorium, waar apparatuur en verbruiksartikelen nodig zijn. Het ministerie heeft daarom een traject uitgezet om de komende maand met elkaar te brainstormen om gefaseerd een aantal noden en uitdagingen te bespreken en aan te pakken.

Minister Ramadhin heeft aan de leiding van de dienst Dermatologie gevraagd om de meest urgente zaken naar voren te brengen en deze op een projectmatige basis in te dienen bij het ministerie zodat er gewerkt kan worden aan het werven van fondsen om de dienstverlening te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienst Dermatologie wordt versterkt door het Ministerie