woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Dienst Basiszorg wordt gedecentraliseerd

lees ook ...

Surinaamse economisten: “Vp Brunswijk’s goudontvangst ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar recente elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft doo...

In het district Saramacca is op 01 maart jongstleden een nieuwe Basiszorg ruimte in gebruik genomen van het  ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting  (SoZaVo). Minister Uraiqit Ramsaran deed de opening. Onder de aanwezigen bevonden zich Melvin Ronde, directeur operationele aangelegenheden Stichting Staatsziekenfonds, Sherin Bansi-Durga districtscommissaris van Saramacca en vertegenwoordiger directie Sociale Zaken Nancy Amoesie.

Minister Ramsaran gaf aan dat de regering Santokhi- Brunswijk vanaf haar aantrede continu werkt aan decentralisatie om zaken voor het volk te vergemakkelijken. Hij is er van bewust dat sociaal zwakkeren van alle districten tegemoet moeten worden gekomen met deze noodzakelijke dienstverlening. Gezien het feit dat het besluit van de regering nog overeind staat dat alle kinderen onder de 16 jaar en de senioren burgers vanaf 60 jaar door de overheid verzekerd worden, is er besloten het fiatteren van de verlengingen hiervan ook te decentraliseren.

Er werd een woord van dank uitgesproken naar de minister van Volksgezondheid en het SZF voor de decentralisatie. Het ministerie van SoZaVo beschikt nu over BaZo kantoren op diverse locaties zoals Paramaribo, Wanica, Nickerie, Saramacca, Coronie als ook te Snesi kondre. Het traject voor het openen van andere kantoren zal voortgezet worden door het ministerie.

Minister Ramsaran gaf de medewerkers van het Basiszorg kantoor te Saramacca als boodschap mee om gemotiveerd te blijven richting de samenleving. “Laten we niet vergeten dat uw medemensen hun noodkreet met u delen en dat u ervoor kan zorgen dat zij geholpen worden”, gaf de minister de aanwezigen mee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienst Basiszorg wordt gedecentraliseerd