woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(1)

Diefstal bij de bestuursdienst te Atjoni

lees ook ...

Renovatie scholen binnenland kan beginnen; geld vrijgemaakt

De scholen in het binnenland die door wateroverlast waren getroffen kunnen eindelijk worden schoongemaakt en gerenoveerd, omdat er geld is vrijgemaakt hiervoor. Minister Marie Levens van Onderwijs, We...

Dieven hebben twee buitenboordmotoren van de politie te Atjoni, en het bestuursdienst ressort Boven-Suriname van districtscommissaris (dc) Ndepe Dinge meegenomen. Dit gebeurde de afgelopen week. Beide instanties maakten gebruik van deze motoren, omdat de politie niet beschikt over eigen equipment. Zonder deze motoren kunnen beide diensten nauwelijks functioneren. De machines waren donaties van vice-president Ronnie Brunswijk.

De machines die bevestigd waren aan aangemeerde boten bij de steiger van Atjoni zijn in de nachtelijke uren gestolen. “In het binnenland zijn er geen straten zoals in Paramaribo, maar waterwegen. Daarom zijn de motoren noodzakelijk om de diverse dorpen te bereiken”, zei Abop-assembleelid Ramon Koedemusu bij de overhandiging.

De politie heeftt nog geen verdachte in beeld. Ook waren er geen getuigen. “Ik vraag mij in gemoede af hoe de politie zal reageren als ze met spoed aanwezig moet zijn in een dorp”, geeft de dc emotioneel aan.

Volgens de politie komt het vaker voor, dat buitenboordmotoren worden ontvreemd. Het vorige jaar hebben dieven al een buitenboordmotor van de dienst buitgemaakt. Die machine was een donatie van het ministerie van Volksgezondheid en de voormalige firstlady Ingrid Bouterse.

Nu overweegt DC Dinge eindelijk het opzetten van een wachtershuisje bij de steigers te Atjoni voor de bewaking van de aanmeerplaats. “De buitenboordmotoren zijn te zwaar om elke ochtend en middag te sjouwen naar de boot en wederom naar het magazijn”. De burgervader roept mensen uit de gemeenschap op om nogmaals  een buitenboordmotor te doneren aan het bestuursressort.”Wij hebben geen middelen om zelf één aan te schaffen” deelt hij mee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiefstal bij de bestuursdienst te Atjoni