Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Diasporagemeenschap laaiend enthousiast voor samenwerking met Suriname

Geplaatst

op

Minister Albert Ramdin

De diasporagemeenschap zou volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking die nu in Nederland vertoeft laaiend enthousiast zijn om samen te werken met Suriname. De minister is donderdag bij aankomst in Nederland direct begonnen met het voeren van verschillende gesprekken. Behalve de formele ontmoetingen, heeft minister Ramdin ook een ontmoeting gehad met de Surinaams-Nederlandse artiest Kenny B. Hij heeft zijn bezorgdheid geuit over de wijze waarop wij omgaan met het milieu. Kenny B wil graag zijn bijdrage leveren aan het herstel en behoud van ons milieu.

De minister is op werkbezoek om de lijnen uit te zetten voor wat betreft samenwerking met Nederland. Minister Ramdin is in tien jaar de eerste minister die Nederland weer bezoekt. Na de aankomstdag heeft de bewindsman een werkbezoek gebracht aan de Surinaamse ambassade in Den Haag en het Consulaat van de Republiek Suriname in Amsterdam, waar hij heeft gesproken met functionarissen over de knelpunten die zich momenteel afspelen.

Ramdin heeft dit weekend gesprekken gevoerd met diasporagemeenschappen en organisaties. Ook heeft minister Ramdin een ontmoeting gehad met medici aldaar, die ondersteuning willen en kunnen bieden, niet alleen in de strijd tegen COVID-19, maar ook ten aanzien van de algemene sociale zorg in Suriname. Ramdin kijkt uit naar de concrete ondersteuning vanuit die zijde die Suriname nodig heeft. Minister Ramdin gaat ook een Diaspora-instituut opzetten, dat vrij snel in functie zal zijn.

Behalve de gesprekken met diasporagemeenschappen en organisaties, heeft de Buza-minister ook gesprekken gehad met Surinaamse diaspora-politici, die in verschillende bestuurlijke organen zitten in Nederland, in verschillende steden. Zij hebben hun steun toegezegd en willen concreet meehelpen Nederlandse fondsen te mobiliseren richting Suriname. Voor wat betreft het bedrijfsleven zijn er ook gesprekken geweest met het Surinaams bedrijfsleven in Nederland, dat een netwerk heeft om ander bedrijfslevenorganisaties richting Suriname te bewegen om te investeren in Suriname.

Hiernaast heeft Ramdin gesproken met de Financieringsmaatschappij voor ontwikkelingslanden, die aangeeft dat er mogelijkheden zijn voor het ondersteunen van investeringen door het Nederlandse bedrijfsleven in Suriname. Deze gesprekken zullen worden voortgezet, omdat Suriname op de lijst staat om in aanmerking te komen voor die financieringsfaciliteiten.

Ook heeft minister Ramdin een aantal interviews afgestaan om aan de Nederlandse gemeenschap de stand van zaken aan te geven wat het nieuwe buitenlands beleid is, dat zich voornamelijk richt op het binnenbrengen van financiële injecties. Maandag en dinsdag zullen er gesprekken zijn met de Nederlandse autoriteiten. Dinsdagochtend voor vertrek zal Ramdin nog een gesprek hebben met de Nederlandse minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Internationale Samenwerking omtrent mogelijkheden voor ondersteuning vanuit haar ministerie aan Suriname.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
zondag 23 augustus 2020 08:19

Diasporagemeenschap en organisaties, als Surinamer hier in nederland , wie zijn die gasten die in de organisaties zitting hebben, zijn het aanhangers vd vhp, denk ik want je ziet op 1 of 2 namen na alleen maar hindustaanse namen , en deze hier, doen alsof ze rijk zijn ,degene onder hen die wel wat geld hebben zitten in de coke handel.

Percy
zondag 23 augustus 2020 14:34

De vorige schrijver is weer lekker positief. Graag zou ik wel eens wat bewijzen willen zien van al die aantijgingen. Iets roepen, commentaar leveren is makkelijke, maar wat draagt de vorige schrijver dan zelf voor positiefs bij ? Suriname heeft niets aan mensen die alleen maar in problemen denken. Ik vind het heel dapper dat de minister naar Nederland is gegaan en daar verwelkomt is, omdat men in Nederland nu eenmaal niet met een crimineel die daar nog 11 jaar moet uitzitten wil onderhandelen. En dat is begrijpelijk, want die man heeft zoveel op zijn geweten dat hij nergens meer… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 01:14

Laaiend enthousiast! Hopelijk dat er een duidelijk transparant beleid zal worden gevoerd opdat een ieder kan zien wat er er allemaal aan geld geinvesteerd wordt en wat er daadwerkelijk uitkomt. Het geinvesteerd courant, moet weder worden uitbetaalt. Het kan niet zo zijn dat men SRD investeerd en dat er Uer of $ uitbetaalt wordt. Ook belasting moet behoorlijk worden afgedragen. Dit zijn zaken waarvoor er gewaakt moet worden. Hopelijk is de enthousiasme niet bedoeld om troebel water te crieeren! Dat er een bepaalt voordeel uit gehaald moet kunnen worden voor deze investeerders, is duidelijk. Maar niet ten koste van alles.… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 24 augustus 2020 01:17

Verder moet het duidelijk zijn waar het geld dat geinevsteert wordt vandaan komt. Witwas praktijken moeten wij ten alle tijden voorkomen. Als land wordt er al met een vergrootglas naar ons gekeken. laten wij het niet op een simpele manier verergeren.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen