dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3
(2)

Diaspora voetballers mogen nu voor Suriname spelen

lees ook ...

Drawing and painting day for children and people with disabi...

Children and people with disabilities are creatively engaged in art together at the Nola Hatterman Art Academy. Director of Culture, Roseline Daan is working on them. On Wednesday, children between ...

De pers kreeg op donderdag 18 maart de kans om de spelers van onze nationale voetbalselectie en de trainingen voor de komende WK kwalificatiewedstrijden in het Franklin Essed Stadion van nabij mee te maken. Bondscoach Dean Gorré zei tevreden te zijn over de kwaliteit van de spelers die nu ook uit meer diaspora spelers zal bestaan. De bondscoach heeft nog geen basis elftal. Gorré probeert met de diaspora spelers en de jongens van hier een goed team samen te stellen.

Een speler die nu op basis van de FIFA regels voor Suriname mag uitkomen is Kelvin Leerdam die in de professionele voetbalcompetitie van de Verenigde Staten zijn brood verdiend. Hij vindt het geweldig om voor Suriname uit te komen. Bij de vorige wedstrijden van Suriname mocht Leerdam het veld nog niet op in de kleuren van ons land. “Het is een mooie nieuwe start. Dat moeten wij nu laten zien”, aldus de profvoetballer.

Leerdam gaf ook aan, dat de andere spelers uit de Diaspora niet kunnen wachten om hun bijdrage aan de nationale selectie te leveren. Doelman Claydel Kohinor riep de totale samenleving op om het team volledig te ondersteunen. Hoewel vanwege COVID-19 geen bezoekers het stadion binnen mogen komen zal via de televisie en radio de wedstrijd uitgezonden worden.

Suriname speelt op woensdag 24 maart om 19.00 de thuiswedstrijd tegen de Cayman Islands in het Essed Stadion. Op 28 maart speelt Suriname de volgende WK kwalificatiewedstrijd tegen Aruba.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiaspora voetballers mogen nu voor Suriname spelen