dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Diaspora Suriname mag visumvrij het land betreden

lees ook ...

ultimatum: adviseur Melvin Linscheer eruit, of Brunswijk d...

- ultimatum: veiligheidsadviseur Melvin Linscheer eruit, of Brunswijk doet niet meer mee - De gezondheidszorg zal de komende covid-golf niet aankunnen - Voedsel wordt in Suriname dagelijks duurder. ...

De belofte van president Chan Santhoki in Nederland aan de diaspora is ingelost. Personen geboren in Suriname, die nu een ander nationaliteit bezitten mogen nu visumvrij naar Suriname reizen. Directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman heeft in een memorandum meegedeeld dat per 1 oktober de visum instructie wordt gewijzigd. De regering heeft een besluit genomen om de Surinaamse diaspora te faciliteren.

Het personenverkeer wordt versoepeld, en daarmee ook voor de Surinaamse diaspora. In Suriname geboren mensen, die een ander nationaliteit bezitten, krijgen toestemming  voor een verblijf van maximaal zes maanden in het land.

Een geldig paspoort is voor hen voldoende om het grondgebied van de Republiek Suriname visumvrij  te betreden. Men hoort een paspoort/geboorteakte te overleggen waar de plaats van geboorte is aangeduid bij aankomst in het land. De immigratieautoriteiten zullen toestemming geven voor een verblijf van maximaal zes maanden. De directeuren, onderdirecteuren, ambassadeurs in Algemene Dienst, beleidsadviseurs en afdelingshoofden zijn hierover geïnformeerd. Hiermee is visum-vrij reizen naar Suriname voor de diaspora geformaliseerd

Ook  wordt hiermee invulling gegeven aan de jaarrede van de president, namelijk het duurzaam maken van en vergroten van de rol van Diaspora in de ontwikkeling van het land. Het geld voor mensen die naar Suriname komen met als doel toerisme, vakantie en familiebezoek.

BIBIS maakt ook bekend dat voor vreemdelingen die geboren zijn uit ouders die in Suriname zijn geboren en vreemdelingen gehuwd met personen geboren in Suriname, er binnenkort ook een vereenvoudigde procedures bekendgemaakt zullen worden. Op alle actoren die betrokken zijn bij de afhandeling van zaken van voornoemde reizigers wordt een dringend beroep gedaan het bovenstaande in acht te nemen.

 

 

.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiaspora Suriname mag visumvrij het land betreden