donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Diaspora-ondernemers presenteren zonne-energieplannen aan president Santokhi

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

Op 9 november 2023 heeft een groep diaspora-ondernemers een boeiende presentatie gegeven over de veelbelovende mogelijkheden van zonne-energie voor Suriname. Het bedrijf SolarSafetySuri, opgericht door ervaren professionals Stephanie Wix en Radjesh Karia, staat klaar om zonne-energie toegankelijker te maken voor Surinamers. Beide ondernemers, met roots in Suriname, hebben na uitgebreide ervaring in de groene energiesector in het buitenland besloten naar hun thuisland terug te keren.

Tijdens het gesprek benadrukte Wix dat SolarSafetySuri zich inzet om energie, opgewekt door zonnepanelen, te integreren in zowel commerciële als residentiële installaties. Het bedrijf wil de nieuwste innovaties, waaronder slimme energieapparaten, accuopslagmogelijkheden en beveiligingssystemen voor woningen en bedrijven, implementeren.

In lijn met de nationale toewijding om tegen 2060 volledig over te stappen op groene energie, waarvan momenteel de helft van de energiematrix al groen is, benadrukte ik het belang om nu al maatregelen te nemen. Als reactie hierop heb ik het Kabinet van de President opgedragen om de ondernemers de benodigde ondersteuning te bieden bij de uitvoering van hun plannen.

De regering onderschrijft het belang van alternatieve energieopwekking en groene energie en zal beleidsmaatregelen nemen om dit te stimuleren. Dit initiatief van SolarSafetySuri wordt verwelkomd als een veelbelovende stap in de richting van een duurzame energietoekomst voor Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiaspora-ondernemers presenteren zonne-energieplannen aan president Santokhi