dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
1.8
(6)

Diaspora Instituut Nederland helpt vp Brunswijk bij diasporabeleid met database

lees ook ...

Suriname en VN ondertekenen Country Implementation Plan voor...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op 20 juni het ‘United Nations Suriname Annual Results Report 2023’ ontvangen van Joa...

Het Diaspora Instituut Nederland (DIN) heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een helpende hand geboden bij de implementatie van een doeltreffend diasporabeleid. Met de focus op de Afro-Europese diaspora heeft DIN een bestaande database van de zwarte diaspora ter beschikking gesteld aan vp Brunswijk.

John Brewster, voorzitter van DIN, heeft tijdens een werkbezoek op 2 augustus 2023 meer inzicht gegeven in dit initiatief. De motivatie achter het delen van de database is de bundeling van beleidsinspanningen. DIN is vastbesloten om bij te dragen aan de inspanningen van Brunswijk, die recentelijk tot koning van het Afrikaans Erfgoed in Suriname is gekroond.

Brewster staat persoonlijk achter het streven van de vp om nazaten van Afrikanen te verenigen en samen met andere bevolkingsgroepen te werken aan de vooruitgang van Suriname. Brunswijk verwelkomt de groeiende steun voor dit doel en erkent dat de aangeboden database door experts zal worden benut om diasporagerelateerde vraagstukken aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiaspora Instituut Nederland helpt vp Brunswijk bij diasporabeleid met database