zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
5
(2)

Diana Pokie sluit zich aan bij de NPS volgens haar naaste medewerkers

lees ook ...

Regering laat Nickerie/ Coronie letterlijk stikken

Of het nu gaat om 200 hectare stalweide voor vee, water voor de rijstboeren, of maandenlange verpestende rook die duizenden mensen in hun gezondheid aantast, de regering laat Nickerie en Coronie lette...

Volgens naaste medewerkers stapt Pokie over naar de Nationale Partij Suriname. NPS-voorzitter Gregory Rusland en Abop-woordvoerder Humphrey Dundas zijn benaderd door de Ware Tijd, maar geen van hen heeft dit bevestigd of ontkent. Pokie zelf heeft meegedeeld aan Suriname Herald dat zij niet is overgestapt naar de NPS. Zij is vanaf haar gedwongen ontslag als minister van Grondbeleid en Bos Beheer(GBB) non-actief gebleven in Abop. Schriftelijk is zij wel nog lid.

Missies van de partij om haar weer actief te krijgen zijn vruchteloos gebleven. Pokie is gewezen Abopminister, die hoofdbestuurslid en coördinator van de Abop was in district Brokopondo. “Ik houd er rekening mee dat er nog gewerkt wordt aan een nieuw kiesstelsel, dat kan een verrassing betekenen voor het aantal zetels dat binnengehaald kan worden in mijn kiesdistrict Brokopondo. Wat een nieuw kiesstelsel kan betekenen wordt momenteel binnen mijn beweging van aanhangers uit de verschillende districten goed doorgenomen,” aldus Pokie. De ‘beweging’ bestaat uit de ondernemer Anthonius Pokie, haar leermeester én vader en Rido Banai, die haar juridisch adviseur tevens secretaris is.

In het huidige kiesstelsel heeft Brokopondo drie zetels, maar niemand weet wat het in 2025 zal zijn, onder andere regels.

Pokie heeft na het ontslag niet meer gereageerd op zaken van de Abop. “Maar ik zal daar niet over uitweiden. Ik ben de Almachtige dankbaar dat die periode achter de rug is”, zegt de politica.

Diana Pokie meldt dat zij samen met haar team besprekingen heeft gevoerd met alle bestaande politieke partijen, maar niet met de Abop. “Ik heb nu werkelijk een keuze gemaakt voor een partij, maar niet op basis van etniciteit. De tijd om alleen voor jouw eigen bevolkingsgroep op te komen is voorgoed voorbij. We willen nationaal bezig zijn.” Verder zegt zij dat de Abop netjes bedankt zal worden, indien zij besluit over te stappen. Hoogstwaarschijnlijk neemt zij voor het eind van dit jaar een besluit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiana Pokie sluit zich aan bij de NPS volgens haar naaste medewerkers