zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(2)

Diana Pokie in hospitaal opgenomen

lees ook ...

Integrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk

De rattenplaag die het district Nickerie teistert moet integraal worden aangepakt. President Chandrikapersad Santokhi zei hier voorstander van te zijn, omdat het district vanaf vorig jaar last heeft v...

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer is woensdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Volgens bekomen informatie kreeg de bewindsvrouw pijn op de borst waarna zij zich  aanmeldde bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  Pokie  wordt volgens de informatie op de Intensive Care-afdeling verpleegd.

Alven Roosveld, directeur van de Communicatiedienst Suriname, kon desgevraagd alleen  bevestigen dat  de minister Pokie “in het hospitaal vertoeft”. Op advies van de medische specialist is zij ter observatie opgenomen. Er is verder niets bekend over de toestand van de bewindsvrouw.

Na vermeende onregelmatigheden bij de uitgifte van houtconcessies werd de minister op 12 mei met verplicht verlof gestuurd door de president. De president heeft vervolgens een onderzoekscommissie ingesteld om na te gaan of er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. De commissie voldeed om de onpartijdigheid van de voorzitter niet. Daarna wees de president een ander commissie aan, maar de uitkomst van het onderzoek is echter onbekend.

In gesprekken met de bewindsvrouw was voorgesteld om haar na het verlof aan te stellen als minister van Regionale Ontwikkeling en Sport. Pokie stemde in  met dat voorstel, maar vicepresident Ronnie Brunswijk gaf aan dat dit eerst in de partij, Abop,  besproken zou moeten worden voor een definitief besluit.

Wat het besluit binnen Abop is geworden is ook nog niet bekend en de regering heeft over deze kwestie  geen mededelingen meer gedaan. Tijdens de begrotingsbehandeling de vorige week in het parlement was de regering hierover oppervlakig. Intussen wordt vernomen dat indien Pokie niet terugkeert in het kabinet Abop-fractieleider Dinotha Vorswijk  haar zal vervangen bij Grondbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiana Pokie in hospitaal opgenomen