maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(3)

Diana Pokie definitief naar de NPS

lees ook ...

Global warming voorbij, nu Global boiling

De first lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, is momenteel in New York, waar zij deelneemt aan enkele bijeenkomsten. Dit doet zij op uitnodiging van diverse organisaties. Ook ...

Afgelopen donderdag heeft Diana Pokie per deurwaardersexploot het lidmaatschap van haar oude politieke partij opgezegd. Een brief is gestuurd naar de ABOP. Pokie kent nog steeds niet de rede van haar ontslag als minister. De ABOP heeft na het ontslag topfuncties aangeboden, die zij heeft afgeslagen. Dit gaf de ex-Aboper te kennen in het ochtendprogramma abc-actueel van 29 mei jongstleden.

Pokie was de derde keer gekozen als parlementariër. Op verzoek van haar toenmalige partij deed zij afstand van haar positie als parlementariër en koos voor het ministerschap bij het ministerie van GBB. Na een jaar vond haar partij het nodig om haar te bedanken, omdat zij ‘ontoelaatbare handelingen’ zou hebben gepleegd, die nog steeds niet zijn bekendgemaakt.

Het was een ‘turbulente periode’. Toch blikt Pokie tevreden terug op haar periode als parlementariër en minister, en is er zelfs trots op.

Zij en haar achterban, adviseurs en anderen maken zich nu gereed om weer in het politiek veld actief te zijn. De keus is gemaakt voor de NPS na gedegen onderzoek. In september wordt zij als lid van de partij geïntroduceerd op een vergadering van de groene partij.

Bron foto: De ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiana Pokie definitief naar de NPS