vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
2
(1)

Dialysezorg voorlopig met 50 procent verhoogd

lees ook ...

Van Pettenpoler heeft binnenkort elektriciteit

De Van Pettenpolder in het rijstdistrict Nickerie wordt binnenkort aangesloten op het elektriciteitsnet. President Chan Santokhi heeft aan het hoofd van een regeringsdelegatie gisteren een bezoek gebr...

Minister Amar Ramadhin had de vorige maand een overleg met de ministeriële werkgroep ter regulering van de dialysezorg in Suriname waarbij het garanderen van dialysezorg ten behoeve van de Surinaamse dialyse patiënt hoog op de agenda stond.

Vanwege de verouderde tarieven was deze zorg in een gevarenzone terecht gekomen. Als tussenoplossing is het huidige tarief met 50% verhoogd, waarmee de acute dreiging van zorgonderbreking voorlopig is vermeden.

De Werkgroep heeft met vertegenwoordigingen van verzekeraars en dialysezorgverleners getracht, middels overleg en input van alle partijen, de kostprijs van deze behandelingen zo accuraat mogelijk te berekenen. Gedurende de komende 6 maanden zal de werkgroep de kwaliteitsnormen vast leggen en de berekende kostprijs hieraan toetsen. Verder zal er worden gewerkt aan kostenverlagende maatregelen met in achtneming van de vastgestelde kwaliteitsnormen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDialysezorg voorlopig met 50 procent verhoogd