Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dialyseren weer mogelijk in Suriname

Geplaatst

op

Dialyseren. Foto Gezondheidsnet

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren 608.000 euro overgemaakt naar de leverancier van dialyse-pakketten. Dit is gebeurd toen het dialyseren was stopgezet. Enkele burgers die wekelijks een dialyse behandeling moeten ondergaan zijn naar het ministerie van Volksgezondheid geweest om hun beklag te doen. Gebleken is dat er een achterstand in betaling was van een jaar. De leverancier had de toelevering van de dialysematerialen stopgezet, omdat de achterstand maar bleef groeien.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil een structurele verandering. Op alle gebieden van de zorg zijn er achterstanden in betalingen, beweert de Volksgezondheidminister. Hij merkt op dat de betaling aan de leverancier van de dialyse-pakketten al op 9 oktober was gedaan, maar er iets is misgegaan. De transactie is gisteren opnieuw gepleegd, waardoor de leverancier weer gestart is met de leveringen. De bewindsman heeft de bezorgde patiënten gisteren ook toegesproken.

Aan een patiënt is de staat per maand ruim SRD 7.000 kwijt aan dialyse-kosten. Er zijn volgens de bewindsman zo’n 800 dialysepatiënten in het land. Nu wordt nog zo’n SRD 550 aangerekend voor een dialyse behandeling. Een patiënt ondergaat drie keer per week de behandeling. De minister stelt dat met de huidige marktkoersen een dialyse-pakket al tussen de 30 en 35 euro kost.

Hij is voorstander van meerdere leveranciers, waarbij wordt gewerkt met de laagste prijs met behoud van kwaliteit. De bewindsman denkt ook aan niertransplantatie, waarbij op termijn de patiënt geen dialyse meer nodig heeft.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Journey
dinsdag 27 oktober 2020 23:01

Ja waar dan wie gaat ze opereren. 800 naar buitenland en er komen steeds nieuwe patiënten bij bouw je eigen dingen

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen