dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(2)

Diakonessenhuis zoekt vrijwilligers om werk verplegers te verlichten

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

Het Diakonessenhuis is op zoek naar vrijwilligers om het werk van de verplegers te verlichten. Dagelijks worden gemiddeld 100 mensen positief getest op het coronavirus. Om de vele zieken op te vangen zijn er meer ziekenhuisbedden nodig. Echter is er onvoldoende personeel om aan de vraag te kunnen voldoen. Als de vrijwilligers erbij komen, kunnen de verplegers worden ontlast, zegt algemeen directeur Clyde Cairo.

Alleen indien het zeer dringend noodzakelijk is, zullen er vrijwilligers op de verpleegafdeling worden ingezet. Het zullen alleen personen zijn met een zorgachtergrond of een specifieke zorgtraining. Ze zullen werken onder supervisie van een verpleegkundige en of arts en getraind worden in het gebruik van PPE. Alles wordt vanuit een centrale plek gecoördineerd binnen het ziekenhuis, zegt Cairo.

Er is een hulpvraag gestuurd naar een specifieke vriendenkring, maar deze is viraal gegaan. Het ziekenhuis heeft veel positieve reacties ontvangen. “Vanuit het ministerie was het traject voor vrijwilligers ook al ingezet en wij hebben hierdoor medewerking van het Rode Kruis gekregen,” stelt de directeur.

Vrijwilligers zullen ingezet worden voor buiten omloop en afdelingswerk. De werkzaamheden voor buiten omloop zijn:
– Lege zuurstof cilinders ophalen bij de verpleegafdeling, en verwisselen voor volle cilinders bij de Technische Dienst
– Schone kleding ophalen en vuile was van de patiënt afgeven bij de portier
– Etenskarren ophalen bij de keuken, brengen naar de verpleegafdeling, en later retourneren aan de keuken
– Schoon linnen ophalen bij de wasserette Diakonessenhuis
– Medicatie ophalen bij de apotheek en afgeven bij de verpleegafdeling (groene zone).
Afdelingswerk (in Protective Personal Equipment; PPE):
– Om 7u – 10u – 13u – 16u – 19u controles verrichten bij de patiënt: Saturatie, ademhalingsfrequentie, controle zuurstof cilinder (indien bijna leeg -> wisselen cilinder)
– Voeding uitdelen
– Onrustige patiënt kalmeren, zuurstof kap niet laten weghalen/weer terugplaatsen
Voor het afdelingswerk moet eenieder PPE dragen. Er zal vooraf voorlichting en training gegeven worden door een verpleegkundige/de ziekenhuishygiënist. De eerste training is maandag 17 mei om 7.00 uur in de vergaderzaal van het Diakonessenhuis.

Vrijwilligers worden de gelegenheid geboden om zich te laten vaccineren in het Diakonessenhuis. Eerstvolgende vaccinatiedagen voor de 1e prik zijn op 21 en 26 mei.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiakonessenhuis zoekt vrijwilligers om werk verplegers te verlichten