vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Deze week salaris over februari voor personeel Grassalco

lees ook ...

VP and President: The national interest must take precedence...

On Monday, President Chan Santokhi and Vice President Ronnie Brunswijk underlined the positive dynamic among the nation's leaders and emphasized the importance of upholding the national interest above...

Personeel in dienst van staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco wordt deze week uitbetaald over de maand februari. Deze bekendmaking deed minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in het parlement. Een bank is bereid gevonden krediet te geven aan het bedrijf om de salarissen te kunnen uitbetalen.

Tijdens verschillende openbare vergaderingen hebben assembleeleden aandacht van de regering gevraagd voor de situatie bij het staatsmijnbouwbedrijf. Tot nu toe is er echter geen structurele oplossing gekomen voor de financiële problemen van Grassalco.

Eerder heeft een groep DNA-leden het bedrijf bezocht en zijn de knelpunten aangehoord. Op 3 maart hebben de medewerkers een protestactie gehouden. Van de directie krijgen zij ook niets te horen over de uitbetaling. Onlangs blokkeerden Grassalco-werknemers tijdens een spontane actie de straat bij het hoofdkantoor om zo aandacht te vragen voor hun situatie. Enkele weken daarvoor hadden ze petities ingediend bij De Nationale Assemblee en bij het Kabinet van de President.

De problemen bij het bedrijf zijn ontstaan na het besluit van de vorige regering dat de royalties die Grassalco van goudmultinational Iamgold ontving, wat een significant deel was van de inkomsten van de onderneming, tot 2034 naar de Centrale Bank van Suriname zullen gaan. De vakbond bij Grassalco (BAG) is intussen geheractiveerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeze week salaris over februari voor personeel Grassalco