maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Deze maand vervanging ministers regering Santokhi/Brunswijk

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Het proces van reshuffling wordt hervat. President Chandrikapersad Santokhi zal hierover in overleg treden met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Deze maand nog zal de reshuffling moeten plaatsvinden, zegt het staatshoofd. Niet alleen binnen het kabinet zullen personen worden gereshuffeld, maar ook binnen de verschillende Raden van Commissarissen (RvC’s) en andere hoge functies.

Sinds het aantreden van deze regering op 16 juli 2020 heeft er eerder dit jaar een reshuffling plaatsgevonden. Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) moest plaatsmaken. Minister Rishma Kuldipsingh die toen de scepter zwaaide op Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) is op de plek gekomen van Walden. In de plaats van Kuldipsingh op AW en J is Steven Mac Andrew geplaatst.

Niemand uit de ABOP en NPS is nog vervangen. Vp Brunswijk had bij de eerste reshuffling aangegeven, dat hij nog niet zover was. Hij gaf aan dat na twee jaar van de zittingstermijn er weer naar de reshuffling kan worden gekeken. Op 16 juli zat de regering twee jaar aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeze maand vervanging ministers regering Santokhi/Brunswijk