zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Deze maand vervanging ministers regering Santokhi/Brunswijk

lees ook ...

Ogane draait op verlies

Een EBS-commissie moet de regering advies geven over de stroomtarieven. Het bedrijf maakte slechts winst tussen 2017 en 2019. Grote verliezen zijn ontstaan, omdat de gasprijs niet wordt aangepast, waa...

Het proces van reshuffling wordt hervat. President Chandrikapersad Santokhi zal hierover in overleg treden met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Deze maand nog zal de reshuffling moeten plaatsvinden, zegt het staatshoofd. Niet alleen binnen het kabinet zullen personen worden gereshuffeld, maar ook binnen de verschillende Raden van Commissarissen (RvC’s) en andere hoge functies.

Sinds het aantreden van deze regering op 16 juli 2020 heeft er eerder dit jaar een reshuffling plaatsgevonden. Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) moest plaatsmaken. Minister Rishma Kuldipsingh die toen de scepter zwaaide op Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) is op de plek gekomen van Walden. In de plaats van Kuldipsingh op AW en J is Steven Mac Andrew geplaatst.

Niemand uit de ABOP en NPS is nog vervangen. Vp Brunswijk had bij de eerste reshuffling aangegeven, dat hij nog niet zover was. Hij gaf aan dat na twee jaar van de zittingstermijn er weer naar de reshuffling kan worden gekeken. Op 16 juli zat de regering twee jaar aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeze maand vervanging ministers regering Santokhi/Brunswijk