Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Development Finance Corporation VS bezoekt Suriname

Geplaatst

op

Delegatie

President Chandrikapersad Santokhi ontving op 13 oktober een delegatie uit de Verenigde Staten(VS) van Amerika. De afvaardiging, een vertegenwoordiging van vijf verschillende agentschappen waaronder de Development Finance Corporation, bezocht ook de minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin. Het bezoek van deze delegatie is de follow up van het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo aan Suriname de afgelopen maand.

De Amerikaanse regering blijkt ingenomen te zijn met de wijze waarop de nieuwe regering zaken aanpakt. De regering van Suriname zal op de korte termijn een aantal financiële faciliteiten ter beschikking krijgen van de VS ten behoeve van het Agrarisch Krediet Fonds en voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dit voor de verdere ontwikkeling van de economie en het creëren van werkgelegenheid.

Suriname kan voor ondersteuning voor het saneringsprogramma dat zij zal moeten uitvoeren  terecht bij de Amerikaanse autoriteiten waarover minister Armand Achaibersing een uiteenzetting heeft gegeven in De Nationale Assemblee. Dit programma is belangrijk voor het traject naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De volgende week  zullen er  gesprekken gevoerd worden met de Amerikaanse ambassadeur om de gemaakte afspraken betrekking hebbende op de kredietfaciliteiten in detail uit te werken. ”Daarna kunnen de  overeenkomsten,  getekend worden”, liet minister Ramdin weten na de ontmoeting met de delegatie. – culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurik
donderdag 15 oktober 2020 08:55

Wat krijgt Amerika hiervoor terug. Amerika doet niets gratis? Zeg eerlijk… wat krijgt Amerika hiervoor

Nelleke
donderdag 15 oktober 2020 15:20

Suriname heeft olie. Amerika weet precies wat te doen, om dat van Suriname af te pakken. Wacht maar af! Kijk wat ze in het Midden-Oosten doen. Alles draait bij deze monsters om het kunnen kaalplukken van landen zoals Suriname.

Sharma
donderdag 15 oktober 2020 15:49

En zo dom als ze zijn verkopen ze alles voor een appel en een ei. En het volk jan ka eten.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen