zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Deugdelijke planning nodig voor maximaal profijt opbrengsten gas- en olie

lees ook ...

Social Army krijgt steun van president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn steun uitgesproken voor de organisatie Social Army, die op 26 maart een leuke dag heeft georganiseerd voor kinderen. Tijdens zijn bezoek aan het evenement...

Om maximaal te kunnen profiteren van de meeropbrengsten uit de op handen zijnde exploitatie van olie- en gasbronnen offshore, is volgens president Chandrikapersad Santokhi een deugdelijke planning vereist. Hij deelde deze informatie met het parlement tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Deze planning is nodig voor zowel de korte-, middellange- als langere termijn.

De op handen zijnde exploitatie van olie- en gasbronnen offshore is ook opgenomen in het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP). Dit plan dat ingevolge artikel 40 van de Grondwet, aan het parlement is aangeboden, is gericht op de bevordering van de sociaaleconomische ontwikkeling naar een sociaal-rechtvaardige samenleving.

“Het plan zet in grote lijnen de richting, prioriteiten en uitvoering uiteen voor de groei- en moderniseringsfase, de laatste fase is van de regeerperiode, alsmede de jaren daarna,” zei Santokhi. Volgens hem moet het MOP worden beschouwd als een voortzetting van het Herstelplan 2020-2022, dat bestemd is voor de urgentie- en herstelfase van de regeerperiode.

Binnen het MOP is beschreven hoe de structurele problemen waarmee grote delen van de Surinaamse samenleving mee te kampen hebben zullen worden aangepakt. Het gaat om vraagstukken zoals werkgelegenheid, woningnood, illegaliteit, milieuproblematiek, ongebreidelde verkaveling, onderbenutting van het potentieel en een inefficiënte en ineffectieve overheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDeugdelijke planning nodig voor maximaal profijt opbrengsten gas- en olie