vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Desi Bouterse vrijdag gevangenis in; Surinaamse regering garandeert veiligheid

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

De regering heeft ingrijpende maatregelen genomen om de veiligheid in het land te waarborgen tijdens de uitvoering van de vonnissen in het 8 december strafproces. Ministers van Justitie en Politie, samen met Defensie, hebben strikte instructies ontvangen en zijn bezig met de implementatie van een speciaal veiligheidsplan.

Het plan, eerder opgesteld voor dit doel, wordt momenteel uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de rust in de samenleving behouden blijft gedurende de tenuitvoerlegging van het vonnis. Op 10 januari heeft de regering kennisgenomen van het besluit van de procureur-generaal over de uitvoering van het vonnis in het 8 decemberstrafproces.

Het Openbaar Ministerie heeft officieel aangekondigd dat de veroordeelden schriftelijk op de hoogte zijn gesteld van de uitvoering van het vonnis en zij dienen zich op vrijdag op diverse detentielocaties aan te melden om hun straf uit te zitten. Het Kabinet van de President meldt dat de regering sterk de nadruk legt op een zorgvuldige uitvoering van het vonnis, in overeenstemming met de principes van de rechtsstaat.

Alle noodzakelijke stappen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van zowel de betrokkenen als de bredere samenleving wordt gegarandeerd. De ministers van Justitie en Politie en Defensie zullen nauw samenwerken met relevante autoriteiten om de veiligheidsmaatregelen effectief te handhaven en een vreedzame uitvoering van de vonnissen te waarborgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDesi Bouterse vrijdag gevangenis in; Surinaamse regering garandeert veiligheid