vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf in hoger beroep

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Desi Bouterse is in hoger beroep weer veroordeeld tot de eerder geëiste 20 jaar gevangenisstraf. Directe in hechtenisneming werd niet geeisd door de rechters, omdat zij vonden dat er niet genoeg gronden door het Openbaar Ministerie daartoe waren aangedragen.

Binnen de wettelijk vastgestelde termijn van acht dagen kan Bouterse nu gratie aanvragen bij de president. De president, Chan Santokhi, is weer eens uitlandig, niet bekend is tot wanneer. Het is ons niet gelukt met zekerheid te weten te komen of de vice president, Ronnie Brunswijk, die de president vervangt als hij weg is, ook de gratie zou kunnen verlenen.

Bouterse is nu 78 jaar en is uiteindelijk veroordeeld, 41 jaar na het feit dat er onder zijn verantwoordelijkheid 15 ongewapende voorstanders van de democratie gemarteld en geëxecuteerd werden op 8 december 1982. De nabestaanden van deze 15 mannen hebben nu eindelijk de satisfactie dat de hoofdschuldige is veroordeeld.
Maar tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid dat de veroordeelde Bouterse geen dag zijn straf zal uitzitten, als hem gratie verleend wordt. De Boutisten zullen daarmee heel blij zijn, maar voor de nabestaanden is dit de zoveelste bittere pil…

Illustratie Richenel Piemoe

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDesi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf in hoger beroep