donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bouterse stelt nationale discussie voor en uitschrijven verkiezingen

lees ook ...

Minister Ramdin: “Energie zal Suriname in wereldwijde ...

Tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS) 2024 hebben ministers uit de regio de impact van de opkomende olie- en gassector op de dynamiek in Suriname en de bredere Caraïben besproken. M...

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdag op een druk bezochte protestmanifestatie in partijcentrum Ocer aangegeven, dat het erg slecht gaat met het land. Hij heeft aan de regering voorgesteld om een nationale discussie te houden met alle maatschappelijke groeperingen doelende op ter zake deskundigen, het bedrijfsleven en vakbonden. Hij zei dat deze discussie al eerder is gehouden met als titel: ‘Crisis in perspectief.’

“Het hele land is in een crisis. Je mag elke keer zeggen de vorige regering, maar wij geven een aanzet tot een nationale discussie. Laten we de handen in elkaar slaan en samen een beleid formuleren. En dat beleid zal als richtsnoer dienen voor de verkiezingen die u moet uitschrijven,” zei Bouterse.

Hij vervolgde: “En iedereen die aan het beleid heeft gewerkt, mag ook meedoen aan de verkiezingen. U mag ook zelf meedoen. Het basisbeleidsplan moet komen uit de discussie ‘Crisis in perspectief’. Als Surinamers moeten wij zij aan zij staan om de toekomst van het land veilig te stellen,” is het voorstel van de NDP-topman.

Wake-up call
De vergadering in Ocer moet gezien worden als een wake-up call voor de regering-Santokhi. Voor Bouterse is één ding duidelijk: deze regering kan het land niet besturen. “Yu no mang drai na kondre disi.” Hij vindt dat de regering het volk pinaart.

Het heeft volgens hem geen zin om verwijten te maken naar de vorige regering. Feit is dat er een crisissituatie is in het land, waarbij mensen armoede lijden. Deze situatie kan volgens Bouterse niet doorgaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse stelt nationale discussie voor en uitschrijven verkiezingen