zondag 27 november 2022
27.8 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
5
(2)

Desi Bouterse noemt president Santokhi ‘jokkebrok’

lees ook ...

Roosveld voelt zich niet meer happy in rol als woordvoerder ...

Alven Roosveld, die binnenkort opstapt als woordvoerder van president Chandrikapersad Santokhi, zal ondanks zijn vertrek het staatshoofd blijven ondersteunen. Wanneer hij officieel woordvoerder af is,...

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft tijdens de protestmanifestatie zaterdagavond in Ocer president Chandrikapersad Santokhi uitgemaakt voor ‘jokkebrok’. Hij heeft het zeer beschaafd gehouden. “Ik mag niet zeggen president u liegt, maar president u jokt.” Het gaat absoluut niet goed in Suriname en vele landgenoten leven in armoede, zei de voormalige president. Aangezien president Santokhi in Lelydorp woont werd hij door NDP-topper Stephen Tsang ‘Leandro van Lelydorp’ genoemd.

Bouterse vond het heel uniek in politiek Suriname, dat een regering zo snel alle credits heeft verloren bij het volk. Deze regering heeft het gedaan in een recordtijd. “Ze hebben nagenoeg alle credits verloren in de samenleving. Ook lijkt het erop alsof men in de regeringstop niet weet wat men moet doen. Erger nog, men bestrijdt elkaar. Men trekt niet eensgezind op om aan de meest basale noden van het volk te werken. A volk n’e kom uit. Mama e krey, pikin e sari. Trawan e go nanga angri bere na skoro.”

Waarschuwing voor etnische spanningen
Volgens de NDP-voorzitter houdt de huidige regering zich niet bezig met het maken van beleid voor de ontwikkeling van het land of communicatie met het volk. Ze houdt zich bezig met de meest rare dingen, bijvoorbeeld mijn auto niet te tanken en internet afsluiten. Zeer kleinzielige mensen. Terwijl de criminaliteit hoogtij viert.

Bouterse waarschuwde voor de etnische spanningen in het land. Hij merkte op dat kinderen honger hebben en het volk niet uitkomt. Kinderen gaan met honger naar school. Het land zit op diverse fronten vast. Bouterse merkte ook op dat er berovingen met dodelijke afloop plaatsvinden. Kleine meisjes en jongens doen zaken, die hij niet op het podium kan bespreken, voor een habbekrats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDesi Bouterse noemt president Santokhi ‘jokkebrok’