woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Desi Bouterse niet aangemeld in Zorghotel; opsporing Interpol volgt

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Naar aanleiding van een schriftelijk verzoek op 16 januari 2024 van Irvin Kanhai, de advocaat van de veroordeelden Desi Bouterse en Iwan Dijksteel, heeft het Openbaar Ministerie (OM) een gesprek met hem gevoerd. De inhoud van dit gesprek heeft het OM doen besluiten akkoord te gaan met het verzoek dat de veroordeelde Bouterse, wegens gezondheidsredenen, zich kon aanmelden in het Zorghotel.

De aanmeldingstermijn was vastgesteld op 16 januari 2024 om 18.00 uur. Voor de veroordeelde Dijksteel bleef de aanmelding bij de strafinrichting te PID ongewijzigd. Helaas hebben beide veroordeelden zich niet aangemeld binnen de gestelde termijn.

In de ochtenduren zijn ze op hun woonadressen opgespoord, maar tot op dat moment zijn ze niet aangetroffen, schrijft de Communicatie Unit van het OM in een persbericht. De procureur-generaal heeft inmiddels de opsporing van beide veroordeelden gelast. Internationaal zal dit eveneens worden uitgevoerd door Interpol.

Het niet nakomen van de aanmeldingsverplichting kan dus verdere juridische gevolgen hebben voor Bouterse en Dijksteel. De autoriteiten zetten zich in om de veroordeelden zo spoedig mogelijk te lokaliseren en de nodige stappen te ondernemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDesi Bouterse niet aangemeld in Zorghotel; opsporing Interpol volgt