zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Dertig verpleegkundigen doen mee aan leiderschapstrainingen

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

Dertig verpleegkundigen uit verschillende gezondheidsinstellingen doen mee aan de training ‘Leadership For Change’ (LFC). De Raad voor Verpleging in Suriname (RaVeSu) had maandag de openingsceremonie van de training  gehouden. Volgens de directeur van het Elsje Finck Sanichar College (COVAB) en hoofdtrainer van de workshop, Angela Wallerlei-Kumbangsila, is deze training speciaal bedoeld om verpleegkundige leiders en managers klaar te stomen om te kunnen omgaan met de dynamische en complexe situaties binnen de gezondheidszorg.

Deze activiteit wordt voor de derde keer gehouden in samenwerking met de International Council of Nurses (ICN) en duurt twee jaar. Het LFC-programma werd in 2013 voor het eerst geïmplementeerd in Suriname. Hieruit zijn de ethische code voor de verpleging in Suriname, de competenties voor de Gediplomeerd Verpleegkundige en de licentie praktijkverpleegkundige tot stand gekomen. Volgens directeur Wallerlei-Kumbangsila is het ICN-LFC-programma dat in 1995 is opgericht, ontworpen om de capaciteit van verpleegkundigen op te bouwen op een hoger niveau uit lage-, midden- en hoge-inkomenslanden.”

Verder geeft zij aan dat het programma de deelnemers kansen biedt om een beter begrip te krijgen van gezondheidsuitdagingen op organisatorisch, regionaal en landelijk niveau. Hierdoor krijgen zij inzichten in hun eigen persoonlijke leiderschapsstijl en hun vermogen om organisatie- of systeemverandering te beïnvloeden en de gezondheidszorg te verbeteren in termen van kwaliteit, kosten, toegang of werkomgeving.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDertig verpleegkundigen doen mee aan leiderschapstrainingen