donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Dertig personen gedecoreerd door president met 73-jarig bestaan VHP

lees ook ...

Jogi misdraagt zich in DNA

Mahinder Jogi heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) van zich laten horen op een ongepaste manier in ‘s lands vergaderzaal. Hij heeft waarnemend voorzitter van de assemblee  Harriet R...

Jules Ajodhia, oud-vicepresident van Suriname, heeft zaterdag op het presidentieel paleis de hoogste onderscheiding, Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster, ontvangen van president Chandrikapersad Santokhi. Hij is een van de dertig personen die door het staatshoofd is gedecoreerd in verband met het 73-jarig bestaan van de VHP. Alle personen die werden onderscheiden zijn door de politieke organisatie VHP voorgedragen.

Van deze groep, waarvan 23 personen fysiek aanwezig waren, werden Mohamed Rakieb Khudabux,  Urmila Ramlagansing en Radjkoemar Randjietsingh benoemd tot Groot Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster. Het staatshoofd zei dat de gedecoreerden blijk hebben gegeven van jarenlange bijzondere verdiensten aan de VHP alsook aan land en volk.

“Met enorme gedrevenheid, ijver, trouw en doorzettingsvermogen zet u zich in voor de partij,” zei het staatshoofd. Hij voegde eraan toe dat de gedecoreerden een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling en de bestaansgeschiedenis van de partij. “Uw bijdrage aan de VHP, land en volk is van grote waarde en kenmerkt zich door loyaliteit, beschikbaarheid en betrokkenheid,” vervolgde hij.

“Het is alom bekend dat velen onder u zich ook onvermoeibaar inzetten op sociaal maatschappelijk gebied.” Volgens het staatshoofd verdient deze positieve ontwikkeling navolging. Hij zegt dat personen die zich op uitzonderlijke wijze toegewijd en liefdevol dienstbaar hebben gemaakt voor land en volk gewaardeerd moeten worden.

“Met de onderscheidingen en ere-orden wordt tot uitdrukking gebracht uw bijzondere ijver en trouw bij het vervullen van uw plichten op diverse niveaus binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.”

Volgens Ajodhia is de rol die de partij speelt in de politieke maatschappelijke carrière van de persoon onvoorstelbaar. Hij benadrukte dat velen het voorrecht hebben gehad om samen te werken met voorgaande voorzitters alsook de huidige partijleiding.

Eremedaille in Goud verbonden aan de Ere-Orde van de Gele Ster: Shaubhaagjewatie Alibux-Pherai, Henk Aviankoi, Soerendre Bhageloe, Patrick Henar, Ritesh Sardjoe, Paul Soesman, Vidjaiprekash Thakoer en Cecil Valies.

Ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster: Soeshila Baldew-Malhoe, Stanley Dijksteel, Sidik Moertabat, Adhir Soekhai en Mahinderpersad Sunderpersad lall.

Officier in de Ere-Orde van de Palm: Mohamed-Shiraz Boedhoe, Otto Dewanchand, Bhagwanpersad Gangaram Panday, Henry Ori en Maaltie Soerdjoe.

Offcier in de Ere-Orde van de Gele Ster: Rudolf Ramautar, Asiskumar Gajadien, Mahinderkoemar Jogi, Jitendra Kalloe en Harriet Ramdien.

Commandeur in de Ere-Orde van de Palm: Madrachaldebi Ghisaidoobe, Glenn Oehlers en Ramdjes Soekarnsingh.

Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster: Moestava Nurmohamed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDertig personen gedecoreerd door president met 73-jarig bestaan VHP