donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(3)

Dertig km per uur moet genoeg zijn voor woonbuurten

lees ook ...

Kwetsbare gezinnen in Suriname krijgen koopkrachtversterking...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een evaluatiemeeting gehouden over de koopkrachtversterking die voortvloeit uit het Sociaal Programma. Tijdens deze bijeenkomst ware...

Dertig kilometer per uur moet genoeg zijn voor het verkeer in woonwijken.  Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers ziet hierin een mogelijkheid, om het aantal verkeersongelukken terug te brengen. Het huidige maximum aantal van  “50 kilometer per uur en meer verkleint gewoon de kans op overleving”, volgens voorzitter Helmut Gezius. De verkeersveiligheidsmaand duurt tot 15 september.

Er komt een campagne, waarbij de gemeenschap voorlichting zal krijgen over het belang van een aangepaste snelheid in de woonwijken. Hij wijst erop dat dit internationaal al gangbaar is. “Vanuit de Wereld Gezondheidsorganisatie(WHO) en de Verenigde Naties(VN) heeft men dit jaar het idee van 30 kilometer per uur gepromoot. Alleen maar om ervoor te zorgen dat indien er iets mocht gebeuren, slachtoffers toch nog de kans hebben om te overleven”, legt Gezius uit.

De voorzitter wijst erop dat  hoge snelheden één van de belangrijkste oorzaken zijn van  het vallen van verkeersslachtoffers. Hij roept op om niet te hard te rijden. Vooral in de buurt van scholen en woonwijken. Gezius: “we vergeten dat kinderen en jongeren ook een bepaald perspectief hebben van de straat. De straat is ook een deel van hun speelterrein. De weg is niet alleen voor auto’s, maar ook voor alle anderen die zich over de straat bewegen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDertig km per uur moet genoeg zijn voor woonbuurten