dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Dertig jaar Stichting Hindostaanse Immigratie herdacht

lees ook ...

President Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor vieri...

Ter gelegenheid van de 48e viering van de Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bracht de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, een officieel bezoek aan het la...

In Roeli’s Event Venue waren tijdens de herdenking van dertig jaar Stichting Hindostaanse Immigratie afgelopen woensdag uiteenlopende artiesten  aanwezig. Ramon Jawalapersad, voorzitter van de Stichting Hindostaanse Immigratie(SHI) is dankbaar voor de projecten, die de organisatie heeft mogen realiseren. De stichting wil de cultuur promoten en in stand houden. Rosline Daan, directeur van het Directoraat Cultuur, wees erop dat cultuur ons bindt.

Rastafari (Nyah Binghi), Marrons met hun Awassa/Aleke, tot de Inheemsen, Javanen en Hindostaanse artiesten maakten deel uit van de muzikale omlijsting . Dirigent Kries Ramkhelawan liet zich van zijn beste kant zien tijdens de Alla Kondre Dron. De Londa Ke Naach, een danser verkleed als een vrouw en een Aleke-danser gaven een wervelende show, die heel erg in de smaak viel.

“Met het plaatsen van gedenktekens en monumenten op verschillende locaties hopen we dat de cultuur en historische gebeurtenissen niet in vergetelheid zullen geraken.”

De voorzitter wees erop dat wij moeten koesteren wat wij hebben, en voorkomen wat aanwezig is onder groepen in ons buurland Guyana. Hij maakt zich zorgen wanneer hij merkt hoe mensen elkaar bejegenen op social media “Wat ons bindt moeten we behouden en wat ons scheidt moeten we laten varen”, zegt hij.

Het opzetten van het Shabier Ishaak crematieoord te Uitkijk, de straatnaamvernoemingen, en het plaatsen van de Baba en Mai monument zijn hoogtepunten, waarmee men zeer tevreden is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDertig jaar Stichting Hindostaanse Immigratie herdacht