zaterdag 20 april 2024
24.5 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
0
(0)

Dertig jaar Stichting Hindostaanse Immigratie herdacht

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

In Roeli’s Event Venue waren tijdens de herdenking van dertig jaar Stichting Hindostaanse Immigratie afgelopen woensdag uiteenlopende artiesten  aanwezig. Ramon Jawalapersad, voorzitter van de Stichting Hindostaanse Immigratie(SHI) is dankbaar voor de projecten, die de organisatie heeft mogen realiseren. De stichting wil de cultuur promoten en in stand houden. Rosline Daan, directeur van het Directoraat Cultuur, wees erop dat cultuur ons bindt.

Rastafari (Nyah Binghi), Marrons met hun Awassa/Aleke, tot de Inheemsen, Javanen en Hindostaanse artiesten maakten deel uit van de muzikale omlijsting . Dirigent Kries Ramkhelawan liet zich van zijn beste kant zien tijdens de Alla Kondre Dron. De Londa Ke Naach, een danser verkleed als een vrouw en een Aleke-danser gaven een wervelende show, die heel erg in de smaak viel.

“Met het plaatsen van gedenktekens en monumenten op verschillende locaties hopen we dat de cultuur en historische gebeurtenissen niet in vergetelheid zullen geraken.”

De voorzitter wees erop dat wij moeten koesteren wat wij hebben, en voorkomen wat aanwezig is onder groepen in ons buurland Guyana. Hij maakt zich zorgen wanneer hij merkt hoe mensen elkaar bejegenen op social media “Wat ons bindt moeten we behouden en wat ons scheidt moeten we laten varen”, zegt hij.

Het opzetten van het Shabier Ishaak crematieoord te Uitkijk, de straatnaamvernoemingen, en het plaatsen van de Baba en Mai monument zijn hoogtepunten, waarmee men zeer tevreden is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDertig jaar Stichting Hindostaanse Immigratie herdacht