maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Derde missie kinder-chirurgie Diakonessenhuis ook geslaagd

lees ook ...

Minister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel

BiZa-minister Bronto Somohardjo antwoordde DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari toen zij aangaf, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen pe...

De commissie Armulov verleende nogmaals medewerking om te komen tot de derde kinder-chirurgische missie tussen 18 en 22 november. De missie was ook een succes Terwijl de commissie het logistiek voor zijn rekening neemt, staan verschillende ziektekostenverzekeringen garant voor de medische kosten. Kosten voor de behandeling in Suriname zijn vele malen goedkoper, en heeft ook als voordeel dat de nazorg geschiedt in een vertrouwde omgeving.

Suriname werkt al jaren in ‘missieverband’ om aandoeningen zoals anorectale malformaties, darmatresie, ziekte van Hirschsprung, oesophagus-atresie, te behandelen bij kinderen. Deze zorg wordt vanuit het Diakonessenhuis gegeven, in samenwerking met een specialistisch team uit het buitenland. Andere ziekenhuizen in het land zijn ook betrokken.

Op 22 november was er een speciale ontmoeting tussen de directie van het Diakonessenhuis en de gastchirurgen. Dr. De Wilde uit Zwitserland en dr. Robertien van Baren van UMCG zijn ontvangen en er is benadrukt dat deze missies voortgezet moeten worden. De buitenlandse specialisten hebben op hun beurt het Diakonessenhuis met het deskundig team onder leiding van chirurg drs. A.Jewbali complimenten gemaakt. Verder heeft de directie zijn dank uitgesproken aan allen die betrokken waren bij deze missie en ziet graag dat er continuering komt.

Er is voorgesteld om de missies twee keer per jaar in mei en November uit te voeren. Ondersteuning van de gastchirurgen is gegarandeerd. Een ander doel is het on-the-job-trainen van het lokale team.

Ouders van de patiënten zijn dankbaar dat de 4 kinderen met aangeboren malformaties succesvol zijn geopereerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDerde missie kinder-chirurgie Diakonessenhuis ook geslaagd