zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Derde keer Operatie Gran Mati

lees ook ...

OGA en partners bundelen krachten voor Wereld Schoonmaakdag ...

Ter ere van Wereld Schoonmaakdag op 16 september hebben verschillende organisaties zich verenigd om diverse gebieden in het hele land schoon te maken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het bewustmaken...

Gran Mati, een civiel-militaire operatie wordt voor de derde keer uitgevoerd, als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Overheidsinstanties, ngo’s, bedrijven, Amerikaanse en Nederlandse defensieorganisaties werken schouder aan schouder om tand- en oogheelkundige behandelingen te bieden aan gemeenschappen, naast renovatiewerkzaamheden aan vooral scholen. Op maandag 14 augustus jongstleden is het Nationaal Leger van start gegaan hiermee.

 Dit jaar wil men actief zijn in de gemeenschappen van Langa Tabiki, Powakka, Coronie en Corneliskondre. Surinaamse en Nederlandse specialisten zullen in de eerste fase, werken te Langa Tabiki en omgeving, waar de gemeenschap oog- en tandheelkundige behandelingen dichtbij huis zullen hebben, terwijl ook de toiletgroepen op de openbareschool gerenoveerd zullen worden. Hier zal men bezig zijn van 14 tot en met 21 augustus.

In de eerste week van september zal men actief zijn op de Salemschool in het district Coronie. Op 25 en 26 augustus komt Powakka aan de beurt. Gran Mati bezoekt Corneliskondre  met gezondheidsvoorlichting en gezondheidsmetingen als afsluiting van het project.

Tijdens Gran Mati wordt er gedaan aan informatie-uitwisseling tussen specialisten van de participerende landen. De veiligheid in gebieden waar men komt wordt ook verbeterd. Deze operatie brengt het leger met steun en aanpak dichter bij het volk, en er wordt voor een deel ook ontwikkeling tot stand gebracht.

Bron: De Communicatie dienst Suriname

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDerde keer Operatie Gran Mati