dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Derde groep militaire tuchtrechters succesvol afgeleverd

lees ook ...

Nieuwe schoolcampus in Para bespaart reistijd voor honderden...

Zeshonderd studenten uit de districten Sipaliwini, Brokopondo en Para hoeven niet langer naar Paramaribo te reizen voor middelbaar onderwijs. Ze zullen nu tien uur per dag besparen die anders aan reiz...

Op vrijdag 15 september 2023 heeft het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) de derde groep militaire tuchtrechters met succes afgeleverd. In totaal hebben 18 militairen deze cursus voltooid. Met het behalen van hun certificaten hebben zij hun kennis en vaardigheden als bevoegde/beklagmeerdere in het tuchtproces verder verfijnd, waardoor zij nu professioneler kunnen optreden.

Majoor Brian Landveld, commandant van de Militaire Academie, is verheugd dat het IDO erin geslaagd is om binnen enkele maanden de derde tuchtrechtscursus te voltooien. Volgens de majoor is het van groot belang dat de officieren die deze cursus hebben gevolgd, de opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk toepassen.

“De discipline binnen de organisatie wordt gehandhaafd door de officier. Dit zal pas echt worden gerealiseerd als de tuchtrechters niet aarzelen om zonder enig vooroordeel op te treden wanneer militairen schuldig worden bevonden aan tuchtvergrijpen of handelingen die in strijd zijn met de militaire discipline en regels,” aldus majoor Landveld.

Na de start van de tuchtrechters cursussen in januari, die na meer dan 30 jaar weer werden georganiseerd, werden de eerste tuchtrechters eind maart afgeleverd, gevolgd door een tweede groep in mei. In november van dit jaar zal de vierde tuchtrechters cursus van start gaan als onderdeel van de Voortgezette Officiers Opleiding (VOO). Dit zal de laatste tuchtrechtscursus zijn voor het jaar 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDerde groep militaire tuchtrechters succesvol afgeleverd