dinsdag 24 mei 2022
26.3 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Derde dag actie boothouders Paramaribo-Meerzorg bevordert file-vorming

lees ook ...

Minister Somohardjo gaat na hoe invulling te geven aan Javaa...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) is met consultatierondes gestart om bij organisaties na te gaan, hoe invulling te geven aan de herdenking van het Javaans Nieuwjaar. De bewinds...

De boothouders van de bootroute Meerzorg-Paramaribo, die vandaag al drie dagen in actie zijn, weten niet van ophouden.  Mensen die aangewezen zijn op de boot voor de oversteek moeten nu met de auto of de bus via de Wijdenboschbrug hun bestemming bereiken. Het gevolg hiervan is extra file vorming bij de brug. Afspraken met het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) over onder meer vergunningen laten ook lang op zich wachten.

 “Personen die in Paramaribo een baan hebben, komen laat op hun werkplek aan omdat je normaal met de boot veel sneller oversteekt naar de stad. Daarnaast moeten de mensen die van de particuliere bussen gebruikmaken om de oversteek te doen veel meer betalen. Ik heb gehoord dat sommige buschauffeurs SRD.15,- vragen.” Dit zegt Moedjono Tirtotaroeno, secretaris van de Vereniging van Boothouders in het District Commewijne (VBDC).

De boothouders houden momenteel voet bij stuk. Zij weigeren de actie op te heffen, zolang het tarief van SRD.5,- niet fors omhoog gaat.  “Dit zal doorslaggevend zijn om de actie te beëindigen, want het gaat om een belangrijk punt”, aldus Tirtotaroeno.

Districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne heeft dinsdag geprobeerd om de bootsmannen van gedachten te doen veranderen. “Yu brede botro keba” – uw boterham is al belegd, was de reactie van een bootsman aan de burgervader. “Dit keer zijn de boothouders echt serieus, omdat ze reeds lang verliezen lijden. De maat is nu echt vol”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDerde dag actie boothouders Paramaribo-Meerzorg bevordert file-vorming