donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Denksporten krijgen aandacht van hooggeplaatsten

lees ook ...

Man die 09-jarige aanreed, is aangehouden

De 46- jarige automobilist A.L. werd op vrijdag 22 september 2023 door de politie van het bureau Livorno aangehouden. A.L. wordt ervan verdacht in de maand januari 2023 een 09-jarig meisje aan de Slag...

Denksportbeoefenaars in Suriname hebben de afgelopen weekenden veel aandacht gekregen van hoogwaardigheidsbekleders tijdens hun evenementen. Tijdens het Benefiets schaaktoernooi en de dambondskampioenschappen in het denksportencentrum van het Directoraat Sportzaken, waren prominente personen aanwezig.

De First Lady was aanwezig bij het Benefiets schaaktoernooi en bij de dambond kampioenschappen was de President van Suriname, Chandrikapersad Santokhi present. Ook Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur van Sportzaken, woonde de damkampioen-schappen en de start van de troefcall finale competitie bij. Tijdens dit evenement overhandigde hij namens het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport 24 pakken geplastificeerde kaarten aan het bestuur van de Surinaamse Troefcallbond.

De overdracht van deze kaarten vormt een stimulans voor de uitbreiding van het sportmateriaal voor sportorganisaties en de gemeenschap als geheel. In het verleden werden slechts een beperkt aantal sportdisciplines en -organisaties ondersteund. Het Directoraat Sportzaken streeft ernaar om de dienstverlening op het gebied van het verdelen van sportmaterialen uit te breiden naar meerdere sportdiensten, sportbonden en organisaties, in lijn met het huidig Gericht Nationaal Sportbeleid.

Het Directoraat Sportzaken heeft de afgelopen begrotingsjaren te maken gehad met financiële tegenvallers als gevolg van onverwachte openstaande rekeningen van de vorige regering. Desondanks is er dit jaar door het onderdirectoraat Administratieve Diensten, onder leiding van Kelvin Koniki, met veel moeite ruimte gemaakt voor financiering van sportmateriaal binnen een beperkt budget. Dankzij dit low budget subsidiebeleid kunnen aanvragen op het bureau van de sportdirecteur snel worden afgehandeld, zonder dat er een raadsvoorstel of goedkeuring van RVM (Raad van Ministers) nodig is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDenksporten krijgen aandacht van hooggeplaatsten