woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Dengue-infecties nemen toe in de regio, Suriname moet waakzaam blijven

lees ook ...

Drieling Reyme ontmoet waarnemend president op hun 2e verjaa...

De ouders van de drieling Reyme zijn onlangs ontvangen door waarnemend president Ronnie Brunswijk. Ter gelegenheid van hun tweede verjaardag werden de drie kinderen persoonlijk naar hem gebracht. Met ...

Volgens de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie/Wereldgezondheidsorganisatie (PAHO/WHO) zijn er in de eerste maanden van 2023 grote uitbraken van dengue en chikungunya geregistreerd in Zuid-Amerika. Dengue is een infectieziekte die wordt verspreid door besmette muggenbeten, voornamelijk overdag. Suriname moet alert zijn op deze stijgende infecties.

Preventieve maatregelen, zoals het slapen onder een klamboe, het dragen van bedekkende kleding en het elimineren van broedplaatsen van muggen, zijn belangrijk om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Symptomen van dengue zijn onder andere koorts, misselijkheid, braken, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en huiduitslag.

Ernstige symptomen vereisen onmiddellijke medische aandacht, zoals aanhoudende buikpijn, bloedingen en overmatige vermoeidheid. Bij klachten wordt geadviseerd om Paracetamol te gebruiken voor pijn en koorts, veel vocht te drinken en een huisarts of de dichtstbijzijnde polikliniek te raadplegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDengue-infecties nemen toe in de regio, Suriname moet waakzaam blijven