zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4.8
(4)

Demonstraties Organic vervolgen te Ondrobon op zaterdag

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

De situatie in Suriname is bar en boos, staatsgelden worden op grote schaal vermorst door de regering, die met familie en vrienden in weelde baadt, terwijl het volk niet of nauwelijks de eerste levensbehoeften kan betalen, en babies sterven in het grootste ziekenhuis.

Grote delen van de bevolking, ook in districten Coronie, Para en het overstroomde Brokopondo gebied  hebben massaal gedemonstreerd hiertegen. De Organic groep heeft op uitdrukkelijk verzoek van het getergde volk weer een demonstratie in Paramaribo gepland en wel op zaterdag om 9 uur bij het standbeeld van Kwakoe te Ondrobon.

Rookgordijnen regering

Terwijl regeringsleiders Santokhi en Brunswijk met valse beloften en vage beweringen en gebaren (rookgordijnen) deze storm aan protesten proberen te bezweren, wordt de toestand voor de gewone burger onhoudbaar. Gelukkig hebben de Organicleiders principes en zijn niet dom of omkoopbaar.

De Organic leiders zijn Raoul Hellings en Sergio Gentle, beiden jurist en politie inspecteurs, uit rancune en onder vage valse beschuldigingen van het misbruiken van dienstvervoer en het uitlokken van anarchie na de tweede week van de demonstraties buiten functie gesteld. Verder bestaat het Organic Team uit de alerte activisten Maisha Neus, Marleen Cameron en Dave van Aerde, die tevens influencers zijn.

Voorwaarden dialoog

De regering heeft verzuimd de corruptie die zij met een pennenstreek kan beeindigen, ongedaan te maken. Familie en vrienden die het niet verdienen hebben hoge functies en salarissen en president Santokhi vertikt het die per direct terug te draaien.

Dit zijn de voorwaarden van Organic om een openbare dialoog met de regering te hebben over de andere acht eisen, die binnen afgesproken tijd gerealieerd zullen moeten worden. Hoewel dit overduidelijk geen politiek, maar een volksprotest is, worden vanuit de regeringen diverse verdachtmakingen en schijnoplossingen gepresenteerd.

Brokopondo

Nu is het eindelijk weer droog, maar maandenlange regens en slecht beheer van de stuwdam hebben acht dorpen doen onderlopen. Aan die bewoners van Brokopondo  wordt voorgesteld dat zij percelen van 500 vierkante meter aanvragen en 6000 srd voor wederopbouw krijgen. Daarbij gaat de regering eraan voorbij dat de grond reeds van de mensen is, dat je van 6000 srd maar 1 vierkante meter kan bouwen, terwijl hun huidige stenen huizen meestal 15x 15 meter zijn en dat hun ondergelopen lanbouwgebieden vele honderden hectares beslaan.

Eisen Organic

Het Organic team eist dat het afgekondigde generaal pardon voor hout- en boswetovertreders gelijk stoppen. Geld en deskundigheid voor premature babies moet worden vrijgemaakt ( dode babies wegens geldgebrek) en Covidtoelage zorgpersoneel moet eindelijk uitbetaald worden. Energie en brandstof prijzen moeten gelijk omlaag (bij transparantie zal blijken dat de hoge prijs met corruptie berekend is, Sranan Peyri). De minister van Financieen, Armand Achaibersingh moet op non actief gesteld worden evenals Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer en de directeur van de Hakrinbank (wegens molest) aangezien 60% van deze bank in handen van de Staat is.

DNA

De Nationale Assemblee moet de wet tegen Seksueel Molest op de werkvloer aannemen, alsook de Wet Openbaarheid van Bestuur vanwege de transparantie en anti corruptie die de regering, coalitie en oppositie zegt na te streven en beloofde.

Non Actief
De minister van Financieen Achaibersingh moet de regering op non actief stellen en naast het politioneel onderzoek ook een intern onderzoek doen naar de diefstallen van 49 miljoen SRD -en meer- via Financieen en de Centrale Bank evenals intern onderzoek bij Grondbeleid en Bosbeheer. De politie moet de Hakrinbank molest aanklachten onderzoeken, nadat de directeur op non actief is, niet een RVC commissie. Ook moet er geld vrij gemaakt worden voor het onderwijs. Handelaren moeten aangepakt worden wegens prijsopdrijving en woekerwinsten. Al deze zaken moeten deze maand nog starten. Aangezien de regering geen aanstalten maakt om zelfs de eenvoudigste door haar veroorzaakte problemen op te lossen, is er zaterdag weer en protestdemonstratie en het kan zijn dat daarna de acties verscherpt worden

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDemonstraties Organic vervolgen te Ondrobon op zaterdag