dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Demarcatiekaart inheems gebied Tapanahony goedgekeurd door Tepu

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

De dorpsgemeenschap van Pëlëlu Tepu heeft in een dorpsvergadering de demarcatiekaart van het inheems traditioneel grondgebied in het Tapanahony stroomgebied goedgekeurd. De demarcatie-activiteiten, die in oktober 2022 startten, werden uitgevoerd door bewoners van Pëlëlu Tepu met ondersteuning van VIDS.

Zes veldwerkers werden door VIDS-GPS-medewerker George Awankaroe getraind in het gebruik van een GPS-apparaat om de coördinaten van belangrijke plaatsen in hun woon- en leefgebied vast te leggen. Vier andere dorpelingen kregen training in het vastleggen van de verhalen die bij deze plaatsen horen.

De demarcatiekaart en de verhalen samen vormen een bewijs van de historische bewoning en het gebruik van het Tapanahony stroomgebied door de Inheemse volken. Het project werd gerealiseerd met financiële ondersteuning van de non-profit organisaties Pact/USAID en Nia Tero.

De vastlegging van het woon- en leefgebied is van groot belang in de strijd voor de wettelijke erkenning van de collectieve rechten van Inheemse volken, inclusief de grondenrechten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDemarcatiekaart inheems gebied Tapanahony goedgekeurd door Tepu