dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4.8
(4)

Delta-variant vastgesteld in Suriname

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Het eerste geval van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus is in Suriname vastgesteld. In Suriname is in de laatste golf van coronagevallen vooral de Manaus-variant verantwoordelijk geweest. De Delta-variant van het coronavirus is op dit moment de besmettelijkste variant in de wereld en is reeds in meer dan 131 landen vastgesteld. Deze Covid-19-variant heeft de overhand in zowel Nederland als de Verenigde Staten van Amerika.

Dit eerste Surinaamse geval betreft een 7-jarig kind dat op 9 juli van vakantie terug was gekomen uit Nederland. De vader was in Nederland ziek geweest en was daar positief getest. Drie dagen na aankomst in Suriname vertoonde het kind klachten en werd onderzocht. Men nam een swab af voor een corona PCR-test.

Bezoek Nederland
Gezien haar recente bezoek aan Nederland werd haar positieve sample geplaatst bij de surveillance samples voor nader onderzoek op coronavarianten. De andere familieleden van het kind zijn ook onderzocht en bij geen van ze werd het coronavirus aangetoond. Er zijn dus geen tekenen van verdere besmetting. Door goede isolatie en quarantaine van de huisgenoten en contacten is het dus bij deze patiënt gebleven.

In Suriname kunnen we tot heden alleen vaststellen dat iemand wel of geen corona heeft. Om na te gaan om welke variant van het coronavirus het specifiek gaat is er speciaal onderzoek nodig. Het Nederlandse laboratorium van de Erasmus Universiteit in Rotterdam helpt hiermee en doet dit kosteloos voor Suriname.

Vaccinatie aanbevolen
Deze zaterdag zal weer een selectie worden verstuurd over de weken van 11, 18 en 25 juli, inclusief een aantal cases van deze week. De samples worden geselecteerd volgens WHO-criteria met extra aandacht voor gevallen die net uit het buitenland komen, ernstig zieke volledig gevaccineerden of ernstig zieke kinderen.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt nogmaals de winst en noodzaak van het vaccineren tegen Covid-19. Met de aanwezigheid van de Delta-variant in Suriname, is het nu ten zeerste aangeraden om zich te vaccineren en te houden aan alle preventieve maatregelen om ernstige ziekte te voorkomen en de verspreiding tegen te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDelta-variant vastgesteld in Suriname