zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(2)

Delegatie Zijin Mining bespreken veiligheidsproblematiek met JuPol minister

lees ook ...

Commissies geïnstalleerd voor soepele verkiezingen in Surina...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag vier interdepartementale verkiezingscommissies geïnstalleerd. Deze commissies zijn verantwoordelijk voor een vlotte voortgang van...

Een delegatie onder leiding van vertegenwoordigers van Zijin Mining, vergezeld door kapitein Schalwijk en inwoners van Nieuw Koffiekamp, bracht op maandag 8 april 2023 een bezoek aan minister Kenneth Amoksi om te discussiëren over de veiligheidssituatie in het dorp en rondom de mijn, waar geweld ernstige vormen aanneemt. Onder de vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname bevonden zich onder andere commissaris van politie Nahomie Farina, hoofdinspecteur Hesdy Godlieb en inspecteur Henk Pala.

Het veiligheidsvraagstuk in Nieuw Koffiekamp stond centraal tijdens het bezoek, waarbij er uitvoerig gesproken werd over mogelijke oplossingen. De vertegenwoordigers van Zijin Mining onderzochten de veiligheid in en rondom de mijn en benadrukten de problemen veroorzaakt door illegale goudmijnbouwers die het terrein betreden. Kapitein Schalwijk uitte zijn zorgen over de toenemende criminaliteit in het dorp, met berovingen en vuurwapengeweld, waardoor de lokale bevolking zich onveilig voelt.

Stefanie van Lobbrecht, vertegenwoordiger van Zijin Mining, benadrukte de noodzaak van een gezamenlijke aanpak om het probleem aan te pakken, waarbij zij wees op de groeiende groep illegale goudzoekers op de concessie. Minister Amoksi erkende de ernst van de situatie en benadrukte de noodzaak van een structurele oplossing, waarbij hij het opzetten van een community college voor vakgerichte training voor de bewoners noemde als een mogelijke stap in de richting van verbetering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDelegatie Zijin Mining bespreken veiligheidsproblematiek met JuPol minister