zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Delegatie NH en BOSAQ bezoekt Boven-Suriname voor drinkwatervoorziening

lees ook ...

Regering kiest lokale aanpak voor goedkopere basisbenodigdhe...

De regering-Santokhi heeft haar inzet voor het verbeteren van de toegankelijkheid van basisgoederen aangekondigd met het lanceren van het project 'Basisgoederen tegen Betaalbare Prijzen'. President Ch...

Een delegatie van het directoraat Water, onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), samen met waterbedrijf BOSAQ, is afgereisd naar het Boven-Suriname gebied in het kader van de drinkwatervoorziening. Gedurende een missie van drie dagen, van 15 tot en met 17 september, werden de vijf dorpen Pamboko, Guyaba, Jaw-Jaw, Gunsi en Baikoetoe bezocht. De delegatie bestond ook uit vertegenwoordigers van Howest (Hogeschool voor Gezondheidswetenschappen in België) en de Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie VITO.

In de dorpen Pamboko en Guyaba werden servicewerkzaamheden uitgevoerd aan de oppervlaktewaterzuiveringsinstallaties. In Gunsi en Jaw-Jaw werden besprekingen gehouden over de op te zetten systemen en de rol van de organisatie BOSAQ. Daarnaast vonden er gesprekken plaats met het traditionele gezag over de locaties voor het geplande oppervlaktewaterzuiveringssysteem.

Voorafgaand aan de reis naar het Boven-Suriname gebied, kwamen functionarissen van het directoraat Water van NH samen met de organisatie BOSAQ om het startsein te geven voor fase twee van het oppervlaktewaterzuiveringsproject voor het binnenland. Via dit programma zullen in totaal 13 van de 15 dorpen worden voorzien van oppervlaktewaterzuiveringsinstallaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDelegatie NH en BOSAQ bezoekt Boven-Suriname voor drinkwatervoorziening