zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
0
(0)

Delegatie Newmont Suriname bezoekt Minister van Arbeid

lees ook ...

Ondanks de wet minimum uurloon verdienen Surinamers minder d...

Uit binnen gekomen klachten vanuit de gemeenschap is naar voren gekomen dat er in Suriname nog steeds werknemers zijn die ver beneden het minimum uurloon van srd20 verdienen. Klachten en bewijzen hebb...

De Minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) Rishma Kuldipsingh, kreeg op18 februari jongstleden een kennismakingsbezoek van Shirley Sowma-Sumter (Sr. Director External Relations) en Andy Kromodihardjo (HR Manager) van Newmont Suriname. De Directeur van Arbeid Jimmy Belfor en Onderdirecteur Arbeidsmarkt Naomi Esajas-Friperson namen ook deel aan dit gesprek. Tijdens het onderhoud werden er diverse onderwerpen besproken. Hierbij kwam de wederzijdse  behoefte om samen te werken naar voren en wel op gebieden waarbij er raakvlakken zijn.

Het diversiteitsbeleid van Newmont was één van de onderwerpen die ter sprake kwam. Geslachtsbeleid en arbeidsvermogen heeft daar ook een plaats in. Het beleid gericht op verhoging van de kwaliteit en kwantiteit van Surinaamse medewerkers en toeleveranciers, werd ook besproken. Newmont biedt werkgelegenheid aan om en bij 2.000 personen, waaronder personen in dienst van Newmont en personen in dienst van toeleveranciers. Ook Newmont’s Community Investment programma’s waar onder Newmont’s bijdrage aan de verlichting van de effecten van de Covid-19 pandemie, passeerden de revue.

Minister Kuldipsingh gaf aan dat het belangrijk is dat beide partijen zich sterk maken voor een goede samenwerking. Afgesproken is om samen te geraken tot een plan van aanpak om gezamenlijke doelen na te streven. Het milieuaspect is voor bede partijen van groot belang, daarom werd afgesproken hieraan extra aandacht te besteden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDelegatie Newmont Suriname bezoekt Minister van Arbeid