dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Delegatie Nederlandse Antillen op bezoek in Suriname

lees ook ...

President Santokhi steunt als Caricomvoorzitter de onderhandelingen die moeten leiden naar het geassocieerd Caricom-lidmaatschap van de Nederlandse Antillen. Het staatshoofd deelde dit mee tijdens een ontmoeting met de premiers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten op 22 september jongstleden.

Eerder dit jaar heeft de Caricom besloten om het onderhandelingsproces voort te zetten over de aanvragen voor geassocieerd lidmaatschap van de Nederlandse Antillen. President Santokhi heeft toegezegd als zittende voorzitter de volledige steun te verlenen om zo snel mogelijk de onderhandelingen te starten. Het staatshoofd stelt samenwerking centraal om gehoord te worden op internationale fora. Meer zeggenschap en grotere markten zouden naar zeggen van de president enkele voordelen zijn van mondiale oplossingen voor de Antillen.

Als voorbeeld werd aangehaald dat vooral de toerismesector gestimuleerd kan worden door een samenwerking met het Caribisch gebied. Daarvoor zouden verbeterde lucht- en zeeverbindingen nodig zijn. Daarnaast kan het Caribisch gebied en met name Suriname een goede partner zijn in de voedselvoorziening van de Antillen.

De premiers en de president hebben het ook gehad over de bijzondere band die de eilanden hebben met Suriname. Er zijn veel overeenkomsten die een goede basis vormen voor meer samenwerkingen. Er werd overeengekomen dat de staatshoofden hierover vervolgafspraken zullen maken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDelegatie Nederlandse Antillen op bezoek in Suriname