maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
4
(5)

Del Castilho: Regering moet dit jaar werken aan belangrijkste acties

lees ook ...

Twins Kapsalon partner in succesvolle Kappers-A opleiding on...

Zeventien cursisten van de Kappers-A opleiding hebben hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van hun opleiding, aangeboden onder het project: ‘Wroko fu mek moni’. Minister Stev...

Wil de regering inderdaad richting een stabiele en politieke economie gaan, moet ze dit jaar werken aan de meest belangrijkste actiepunten. Dat stelt Angelic Del Castilho, voorzitter van DA 91. Zo moet het kiesstelsel aangepast worden, terwijl het grensconflict met Guyana voor eens en voor altijd moet worden opgelost. “Daarnaast moet de anti-corruptie wet volledig worden uitgevoerd. De wet Openbaarheid van Bestuur moet ook worden aangenomen, terwijl dubbele functies van gezagsdragers moet worden afgeschaft”.

Op onderwijsgebied moet de regering in staat zijn om afstandsonderwijs voor elke Surinamer, waar dan ook, te realiseren, somt de politica verder op. Op het gebied van gezondheidszorg moet de regering gaan werken aan een vast pakket voor elke Surinaamse burger. Voor de zwaksten in de samenleving moet er een onafhankelijk sociaal vangnet komen.

De politica wijst er echter op dat er visionair, inspirerend, integer en onbevreesd leiderschap nodig is, wil de regering inderdaad deze actiepunten ten uitvoer brengen. “Helaas ontberen wij deze kwaliteiten juist op dit moment. Het is belangrijk het Surinaams belang helder en duidelijk te formuleren en keuzes te maken. Al het andere is een attitude van laat de wal het schip maar keren. De grootste hoop zit in de opstelling van de burgers van ons land naar elkaar toe, maar ook naar het beleid dat over ons wordt uitgestort”.

Ze vraagt de regering om te doen wat goed is voor het land en consequenties te verbinden aan wangedrag, wanbeleid en corruptie gepleegd, geïnitieerd en bevorderd door beleidskeuzes en gedrag van degenen die de leiding uitmaken in ons land. “Suriname verdient beter”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDel Castilho: Regering moet dit jaar werken aan belangrijkste acties