zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(3)

Del Castilho: “President moet gauw minister financiën benoemen”

lees ook ...

Twins Kapsalon partner in succesvolle Kappers-A opleiding on...

Zeventien cursisten van de Kappers-A opleiding hebben hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van hun opleiding, aangeboden onder het project: ‘Wroko fu mek moni’. Minister Stev...

 

President Chandrikapersad Santokhi moet zo gauw als mogelijk een minister voor financiën benoemen, wil hij inderdaad rust op de valutamarkt brengen. Dat stelt voorzitter van DA’91 Angelic Del Castilho. Ze vindt het geen gezonde zaak dat BIBIS-minister Albert Ramdien waarneemt op een ministerie dat een cruciale rol vervult in de maatschappij. “Het ministerie van financiën is een ontzettend belangrijke ministerie. Ze gaat niet alleen over de belastingen, maar ook over de allocaties van financiën. Het is het overkoepelend ministerie voor wat betreft de begrotingen. Het houdt zich bezig met monitoring, het onderhandelt met partners zoals het IMF en de Wereldbank.”, aldus Del Castilho.

Voormalige minister Armand Achaibersing stapte eind september op. Sindsdien neemt Ramdien waar op dit ministerie. Del Castilho kan zich niet voorstellen dat de president de bewering heeft gelanceerd dat niemand interesse toont voor deze functie. “Als president geef je jezelf een brevet van ongeschiktheid. Trouwens, waar heeft hij een oproep geplaatst dat hij op zoek is naar een minister? Heeft hij die oproep informeel gedaan? Waarom plaatst hij geen formele oproep?”, aldus del Castilho.

De politica wijst erop dat in de eerste week van november dit ministerie stuurloos is achtergelaten toen een delegatie van de regering onder leiding van Santokhi vertrok naar de klimaattop in Egyptië. Ramdien maakte deel uit van deze delegatie. “Hoe kan je zo een ministerie stuurloos achter laten? Verwondert het je dan dat de koers op hol is geslagen?”. Ze adviseert de president om op zoek te gaan naar een capabel persoon die de post kan invullen. “Ramdien heeft geen financiële achtergrond. Op dit ministerie heb je iemand nodig met een financieel-technisch achtergrond. Iemand dit in staat is zaken goed te beoordelen. De president moet zo gauw als mogelijk in actie komen. We hebben maar 2 monetaire autoriteiten, de Centrale Bank van Suriname en het ministerie van financiën”, aldus Del Castilho.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDel Castilho: “President moet gauw minister financiën benoemen”