dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4.7
(3)

Del Castilho: “Minister Ramdien moet worden vervangen”

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdien moet vervangen worden door president Chan Santokhi. Dat zegt voorzitter van DA-91 Angelic Del Castilho. De politica trekt de integriteit van de minister in twijfel. Volgens haar ontbreekt het de regering aan integriteit, deskundigheid en ervaring als het aankomt op het buitenlands beleid van Ramdien.

Suriname zit midden in een economische crisis en het is meer dan ooit van belang dat er prudent beleid wordt gevoerd op dit ministerie. “Onze participatie in het multilateralisme en internationale samenwerking moeten versterkt worden. Dat vereist integriteit, deskundigheid en ervaring. Het ontbreekt de regering Santokhi op alle vlakken hieraan”, stelt Castilho.

Als voorbeeld geeft ze aan dat Ramdien in aanklachten bij het Openbaar Ministerie is genoemd. “Daarnaast heeft hij persoonlijk bekend en getoond het niet nauw te nemen met wet-en regelgeving”. Del Castilho vindt het opvallend dat elke internationale of regionale conferentie steeds persoonlijk door de minister wordt bijgewoond. “Zijn de diplomaten niet berekend op hun taken? En heden ten dage is de vraag wat de boodschap is wannneer zijn gezicht tevoorschijn komt op internationale podia. Een minister van Buitenlandse Zaken is samen met de president het gezicht en het visitekaartje van een land. Maar wat als die bekend staat om het onwettig handelen en deals afsluiten met louche groepen? Hoeveel vertrouwen geeft dat aan de bonafide investeerder? De president moet de minister liever vervangen”, aldus Del Castilho.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDel Castilho: "Minister Ramdien moet worden vervangen"