woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Definitieve benoemingen voor Douane en Belastingdienst in Suriname

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

In een belangrijke ontwikkeling binnen het Surinaamse ministerie van Financiën en Planning, zijn de waarnemende posities van het hoofd van de Douane en de Directeur der Belastingen nu officieel en permanent ingevuld. Charda Girwar is benoemd tot het hoofd van de douane, terwijl Marita Lautan-Wijnerman de rol van hoofd der Belastingen op zich neemt.

Deze aanzienlijke stap vond plaats op 26 januari 2024, waarbij de betrokken belastingfunctionarissen hun officiële beschikkingen ontvingen uit de handen van minister Stanley Raghoebarsing. De ceremonie voor de overhandiging van deze permanente benoemingen werd gehouden tijdens de dankdienst ter gelegenheid van de Internationale Douanedag in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek.

Minister Raghoebarsing benadrukte het belang van het formaliseren van de rechtspositie van Girwar en Wijnerman, zodat ze hun taken met meer gezag en kracht kunnen vervullen. Directeur Wijnerman benadrukte de noodzaak voor de douane en de belastingdienst om te streven naar een hoger niveau van dienstverlening, met een focus op klantgerichtheid.

“We werken samen aan de verhoging van staatsinkomsten, zowel via directe als indirecte belastingen, waaronder douanebelastingen”, verklaarde zij. In de nabije toekomst zal er aandacht worden besteed aan reorganisatie en modernisering van de diensten, om de processen efficiënter en effectiever te maken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefinitieve benoemingen voor Douane en Belastingdienst in Suriname