maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Defensiesamenwerking Suriname en Nederland wordt voortgezet

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse kru...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft op dinsdag 9 april 2024 het vernieuwde verkeerslicht op de kruising van de J.A. Pengelstraat en Gemenelandsweg officieel in gebruik genomen. Deze sta...

De samenwerking op het gebied van Defensie tussen Suriname en Nederland wordt voortgezet. De hoop hiertoe werd dinsdag uitgesproken bij de uitreiking van certificaten aan geslaagde onderofficieren van de cursus Gevorderde Instructiebekwaamheid door de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan en minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie.

De onderofficieren werden opgeroepen om zich te blijven ontwikkelen in datgene waarin zij opgeleid zijn en om door te blijven gaan met hun werk. 28 onderofficieren hebben met succes deze opleiding doorlopen. Deze cursus is onderdeel van het Makandra-project tussen Suriname en Nederland. Het kwam tevens tot stand door een samenwerking tussen het Surinaamse Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) en het Nederlandse Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD).

Het doel van de cursus was om de onderofficieren instructies te geven zodat ze meteen in het veld ingezet kunnen worden. De twee instructeurs van het ECOD in Nederland vonden het zeer enerverend om de 14 weken durende instructeursopleiding te verzorgen. Voor hen waren onder andere de taal en het elkaar verstaan, een barrière. Ook het Surinaams verkeer was volgens hen een hele uitdaging.

Adjudant-instructeur, Vincent Nuij, gaf aan dat de cursisten de ruggengraat zijn van het leger en dat zij hun certificaat ruimschoots hebben verdiend. Minister Mathoera gaf aan dat het belangrijk is om te investeren in onze officieren. “Ook gelet op de nieuwe uitdagingen wereldwijd, verandert de rol van defensie constant. Defensie moet nationaal en internationaal de belangen van het land kunnen beschermen”, stelde de bewindsvrouw.

Ambassadeur Van der Zwan feliciteert een van de geslaagde onderofficieren. Foto: CDS

Ambassadeur Van der Zwan stelde dat van alle samenwerkingsprojecten die van defensie het meest in het oog springen. Verder haalde hij aan dat deze cursus duurzaam is en dat betere instructies leiden tot betere vaardigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensiesamenwerking Suriname en Nederland wordt voortgezet