zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Defensieminister Mathoera en Franse collega praten over versterken samenwerking

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

Defensieminister Krishna Mathoera heeft een vruchtbare ontmoeting gehad met haar ambtgenoot van de Franse Republiek, Sébastien Lecornu. Beide ministers hebben tijdens een ontmoeting het belang van de defensiesamenwerking bevestigd en de verdere versterking daarvan besproken. Mathoera was van 13-17 juni op uitnodiging in Parijs, Frankrijk voor het bijwonen van de Eurosatory-beurs.

Dit is de grootste internationale handelsbeurs waar producten op het gebied van defensie en veiligheid worden tentoongesteld. Een groot aantal landen heeft hieraan geparticipeerd. Voor Suriname is de informatie uit deze expo zeer waardevol.

“Het heeft onze inzichten enorm vergroot”, zegt minister Mathoera. De militaire coöperatie tussen de twee landen dateert terug naar 1992 en is gebaseerd op professionaliteit, vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en wederzijds voordeel.

Zo wordt er jaarlijks een Reunion Regionale des Echanges Militaires (RREM) tussen de legers van de twee landen ondertekend, waarin er afspraken worden gemaakt met betrekking tot opleidingen en trainingen, gezamenlijke rivierpatrouilles, informatie uitwisselen en werkbezoeken. Eind vorig jaar werd als uitvloeisel van het eerste Guiana Shield Strategic Dialogue tussen Suriname, Guyana en Frans-Guyana een common security masterplan getekend. Het tweede dialoog wordt eind dit jaar in Suriname georganiseerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDefensieminister Mathoera en Franse collega praten over versterken samenwerking